SSP traži objašnjenje: „Kako je Trg pojeo milione“

Postavljeno: 10.07.2021

Uz konstataciju da su na postavljanje ovog pitanja čekali da prođe Vidovdan i proslava 650 godina grada, Stranka slobode i pravde u Kruševcu u pismu koje potpisuje član Predsedništva stranke Ivan Mandić, sada pita gradsku vlast na šta je utrošeno 3,2 miliona evra tokom rekonstrukcije Trga kosovskih junaka

U SSP smatraju da je cena prevelika i da je, kako se navodi u pismu, reč o prevari, i za to navode primer rekonstrukcije gradskog trga u Šapcu.

„Radovi na površini od 14.000 kvadrata u Šapcu su trajali tačno 75 dana. Potrošeno je 500.000 evra i nije se ništa proslavljalo. Za našu, kruševačku proslavu, rekonstruisano je 20.000 kvadrata, potrošeno je 3,5 miliona evra i radovi su trajali više od 365 dana?!“, stoji u saopštenju SSP-a.

Navodi se i da „neće prebacivati“ što na Trgu više „ne postoji nijedno drvo pod koje smo, koliko nas je u Kruševcu ostalo, skoro svi mogli da se sakrijemo od sunca ili kiše“.

„Građane zanima specifikacija koja će pokazati i dokazati na šta je utrošen novac jer bele betonske kockice i muzička fontana pored spomenika stradanja, nisu dobar alibi. Da li su Kruševljani više od 365 dana preživljavali kolaps sabraćaja u gradu zbog 70 metara asfalta oko spomenika Kosovskim junacima? Da li je rekonstrukcija Trga urađena po projektu ili kako je mogla?“ – neka su od pitanja koja gradskoj upravi postavljaju u SSP-u.

U SSP konstatuju da je kompletno završen samo hotel Rubin za koji Kruševljani ni danas ne znaju u čijem je vlasništvu, kao što ne znaju ni u čijem je vlasništvu zgrada Kocke. Stranka slobode i pravde pita i da li je u 3,5 miliona evra javnog novca ušla i rekonstrukcija ovih privatnih zgrada i ko su vlasnici pomenutih objekata, te šta su tačno građani Kruševca dobili rekonstrukcijom Trga.

„Stranka slobode i pravde ima potpuno drugačije prioritete i politiku ulaganja budžetskog novca. Odgovori od onih koji su grad uzurpirali i prisvojili i nije toliko važan, kao apel Kruševljanima da stanemo na put ovako očiglednoj pljački javnih dobara i novca građana Kruševca“ stoji u saopštenju SSP-a u kome pozivaju Kruševljane da se sete njihovih „apela i borbe pre nego im zatreba bolnica, pre nego sami ili bližnji, postanu korisnici domova i ustanova, pre nego im zatreba pomoć ili hrana, pre nego potpišu ugovor na privremeno povremene poslove na 300 evra, pre nego moraju da izaberu hrana u frižideru ili udžbenici“.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top