SSP reagovao na promociju knjiga Vojislava Šešelja

Postavljeno: 13.03.2021

– Oštro osuđujemo postavljanje štanda Srpske radikalne stranke na Trgu glumaca u Kruševcu, na kome su se našle knjige Vojislava Šešelja, koje jasno promovišu rasizam, fašizam i usmeravaju mržnju i vređaju kadrove opozicije – navodi se u saopštenju koje je GO SSP uputio medijima, a povodom današnje ulične akcije na kojoj su su kruševački radikali građanima delili knjige koje govore o liderima SSP, a u naslovima su nazvani pogrdnim imenima

– Stranka slobode i pravde pita nadležne, policiju, komunalnu policiju i gradsku upravu, kako su dozvolile postavljanje štanda i promociju „knjiga“ koje direktno krše Ustav Republike Srbije, zakonom su zabranjene na osnovu Zakona o sprečavanju diskriminacije i promovišu najgoru vrstu fašizma, direktno ugrožavaju i targetiraju pojedince i građane Srbije – kažu u GO SSP.

– Napominjemo da je ovo poslednji put da mirno reagujemo na bilo kakvu pojavu fašizma na ulicama grada Kruševca, čiji su građani fašizam pobedili, proterali i pregazilijoš 14. oktobra 1944. godine i izborili se za slobodu – ističe se u saopštenju

Navodi se i to da Gradski odbor stranke slobode i pravde očekuje reakcije nadležnih , na današnju akciju koju je organizovao GO SRS.

D.P.

Ostale vesti

Komentari

  1. Miroslav kaže:

    Kako neko ko je podržavao i dalje podržava dosmalnije i otvoreno mrzi svoju zemlju može da kaže za drugog da je fašista? Još kaže „ovo je poslednji put da mirno reagujemo“, znači sledeći put dolazite sa batinom, boksom i lancima? Koliko vidim izdavalac saopštenja je zapravo najpribližniji onome što spominju u saopštenju da su građani pobedili 1944. godine.

1 thought on “SSP reagovao na promociju knjiga Vojislava Šešelja

Comments are closed.

back-to-top