SSP povodom Prvog maja: “Nema se šta slaviti”

Postavljeno: 01.05.2021

– U državi u kojoj aktuelna vlast elementarno i osnovno ljudsko pravo – pravo na rad, koristi kao sredstvo ucene, pritiska, trgovine i manipulacije zarad partijskih interesa, proslava praznika rada je apsurd – poručuje se u saopštenju Stranke slobode i pravde povodom Međunarodnog praznika rada koje potpisuje član Predsedništva stranke Ivan Mandić.

Ocenjujući da živimo u sistemu “koji radnog čoveka tretira kao roba, u kome trećinu zarađenog hleba iz ruku radnika otimaju agencije za zapošljavanje, u kome je bolovanje usled bolesti privilegija, u kome zaposlene trudnice i porodilje strahuju za opstanak i ostanak na poslu”, te u kome je “ kvalifikacija partijska knjižica”, SSP smatra da se Prvog maja nema šta slaviti.

U saopštenju se još navodi da Zakon o radu više šteti nego štiti radni narod Srbije, a da je radni sat jeftiniji od litra ulja i benzina.

– Radni čovek je temelj svakog prosperitetnog društva. Država u kojoj je radni čovek na kolenima i nije država, nego robovlasnička kolonija – smatraju u SSP, navodeći da je osnova politike ove stranke vraćanje dostojanstva, poštovanja i vrednosti rada i radnog čoveka.

– Stranka slobode i pravde garantuje povećanje minimalne zarade u Srbiji, ukidanje katastrofalnog postojećeg Zakona o radu i kreiranje novog koji će radnim ljudima vratiti sva prava koja im ostvarenim radom pripadaju, a takođe i smanjenje uticaja ili potpuno ukidanje posredničko robovlasničkih agencija za zapošljavanje, kao i reševanje radničkih sudskih sporova u roku od 6 meseci – kaže se u saopštenju SSP-a koje potpisuje član predsedništva Stranke Ivan Mandić.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top