SSP povodom novogodišnje rasvete: Jedna sijalica – 7 kompleta udžbenika za školarce

Postavljeno: 17.12.2021

Novogodišnji ukrasi uveliko krase ulice Kruševca, a kao i ranijih godina Grad je nakon tendera potpisao ugovor sa kompanijom „Keep light“ koja je zadužena za praznično osvetljenje grada. Ugovorna cena u slučaju Kruševca iznosi nešto manje od 24 miliona dinara. Iz Stranke slobode i pravde kažu da novogodišnji sjaj Kruševca nije srazmeran materijalnom stanju Kruševljana i da je taj novac mogao da se utroši na nešto potrebnije

-Samo u prethodne tri godine grad Kruševac je za kupovinu nove ulične rasvete i za remont stare izdvojio sredstva u visini od 64 miliona dinara, što je skoro dva puta više u odnosu na lokalni ekonomski razvoj za koji je u budžetu za narednu godinu predviđeno jedva 30 miliona dinara-stoji u saopštenju ove stranke.

Za kompaniju “Keep Light” doo Beograd, koja održava poslove rasvete od 2014. godine u većini lokalnih samouprava u Srbiji, kažu da je jedina mogla da ispuni uslove tendera. 

-Grad Kruševac je pre 16. oktobra 2019. godine potpisao ugovor sa pomenutom kompanijom. Od tog trenutka, građani Kruševca jednu sijalicu gradske rasvete plaćaju 746€, dok u isto vreme, gradska uprava već dve godine odbija predloge Stranka slobode i pravde za nabavku besplatnih udžbenika, overavanja zdravstvenih knjižica za građane koji to pravo ne mogu da ostvare na drugi način, nabavku sistema protivgradne zaštite za poljoprivredu, subvencija akciza za dizel gorivo za poljoprivrednike, ulaganja u mala i srednja preduzeća, sanaciju i renoviranje škola i vrtića. Jedna sijalica ulične rasvete košta koliko 7 kompleta udžbenika za školarce –tvrde u SSP-u.

Takođe, smatraju da aktuelna vlast ne brine mnogo o prioritetima i stvarnim potrebama građana Kruševca jer bi u suprotnom shvatili da “siromaštvo, beskućništvo, nerešene komunalne probleme, velike izdatke roditelja za udžbenike, lečenje najmlađih sugrađana prilozima građana, loše ekonomsko stanje privrednika, poljoprivrednika i preduzetnika i loš životni standard, neće rešiti sjaj, (među nasjkupljima u Srbiji), novogodišnjih ukrasa”. 

Sve izgleda lepo ali za preskupo u odnosu na materijalno stanje ogromne većine Kruševljana. Naši prioriteti su potpuno drugačiji od prioriteta aktuelnih uzurpatora grada, koji sredstva svih građana Kruševca nemilice troše na SNS kozmetikukažu u Stranci slobode i pravde i dodaju da će građani već u aprilu moći da biraju do čega im je više stalo i jasno odluče da li su, kako navode, za tri dana praznovanja pod lampionima ili do udžbenika, obrazovanja, zdravlja, uslova lečenja i drugih za život, neophodnih stvari.

Ostale vesti

back-to-top