SSP osudila vandalizam na Slobodištu

Postavljeno: 21.03.2023

Povodom oštećenja jedne od skulptura u Memorilajnom parku Slobodište u Kruševcu Stranka slobode i pravde izdala je sledeće saopštenje:

„Kruševački odbor Stranke slobode i pravde najoštrije osuđuje vandalizam u spomen-parku Slobodište u Dolini pošte, pri čemu je načinjena nenadoknadiva šteta na jednoj od skulptura „Kamene ptice“, simbola neuništivosti života i to na mestu najvećeg stradanja Kruševljana u Drugom svetskom ratu.

Nažalost, polomljen deo skulpture je samo nastavak skrnavljenja celog kompleksa Slobodište, koje je aktuelna SNS gradska vlast u proteklih nekoliko godina pretvorila u estradni poligon muzičkih izvođača, što godinama kritikujemo i na čiju istorijsku, kulturološku i moralnu štetu ukazujemo u kontinuitetu.

U nadi da će počinioci biti adekvatno kažnjeni, pozivamo sve, kako građane Kruševca, tako i aktuelnu vlast, na puno poštovanje svih vrednosti koje Slobodište predstavlja u svakoj situaciji i svakom trenutku.

Pod ovim nebom čoveče uspravi se“ – kaže se u saopštenju kruševačkog Gradskog odbora Stranke slobode i pravde.

Ostale vesti

Komentari

  1. Milan Lazarević kaže:

    Odavno se grozim zbog ravnodušnosti lokalne naprednjačke i SPS vlasti prema održavanju spomenika borbe protiv fašizma u našem gradu. Trebalo bi da se stide i što pre izvine domaćoj i široj javnosti i počnu da izvršavaju ovu svoju obavezu.

1 thought on “SSP osudila vandalizam na Slobodištu

Comments are closed.

back-to-top