SSP Kruševac: Obećanje

Postavljeno: 05.11.2020

– Stranka slobode i pravde u Kruševcu obećava građanima Kruševca i Srbije da nikada, ni u jednom obliku, ni pod jednim uslovom i ni u jednoj varijanti neće sarađivati sa Srpskom naprednom strankom… Nećemo izdati, prodati, trgovati obrazima, čašću, moralom, idealima i mandatima – navodi se u Proglasu koji je ovdašnji SSP danas predstavio novinarima.

Proglas je, objašnjavaju u SSP-u, nastao zbog činjenice da su građani, mnogo puta do sada prevareni u izbornim procesima, potpuno izgubili poverenje u političke stranke i političare, te da su zbog toga danas u potpunoj političkoj apatiji, da sve stranke i političare proglašavaju “istim” i smatraju ih “robom za razmenu i prodaju”.

Zato su, kaže lider SSP-a u Kruševcu, Ivan Mandić, osetili potrebu da se građanima obrate i upute obećanje da ih neće izneveriti ni pod kojim uslovima. U proglasu obećavaju i da u njihovim redovima kada dođu na vlast, neće biti mesta za gradske i stranačke funkcionere SNS-a.

– Obećavamo da niko ko se okoristio o građane Kruševca, ko je uzurpirao i vršio gradsku funkciju, niko ko je vršio stranačku funkciju u SNS, nikada ne može i neće postati deo SSP Kruševac, niti ikada više vršiti bilo koju javnu funkciju u gradu. To je naš doprinos i forma lokalne lustracije – precizira se u Proglasu SSP-a.

Ocenjuje se i da je u Srbiji, a naročito u Kruševcu “postalo je normalno da i na lokalnom i na prepubličkom nivou kadrovi stranaka i same stranke imaju etikete na kojima je istaknuta deklaracija, cena i rok upotrebe kako članova, tako i samih organizacija. Kao najsvežiji primer navode poslednje, po njihovom ubeđenju lažne izbore nakon kojih su se, kako navode “uzurpatorima grada pridružli i oni koji su se zaklinjali u drugačija načela i vrednosti”.

– Ta politička postizborna vrednosna prostitucija koja je mnogo puta prevarila građane i birače, pre svega u Kruševcu, koji su davali poverenje onima koji su se predstavljali kao opozicija, zastupajući vrednosti, ideje i ideale koje su posle izbora zaboravljali i prodavali za sitne privilegije, ostavila je posledice na politički život u gradu i državi – upozoravaju pripadnici kruševačke organizacije SSP-a.

U Proglasu još navode da se “politička lustracija” koju obećavaju, neće odnositi na “građane koji su zavedeni ili prevareni, zabrinuti za egzistenciju i budućnost” postali članovi naprednjaka, da su oni dobro došli u SSP, ali da SSP sa Srpskom naprednom strankom neće nikada sklapati nikakve dogovore.

– Našu doslednost i reč ništa ne može promeniti, makar nestali sa političke scene grada – poručuju iz Stranke slobode i pravde, dodajući da je na građanima da ovo obećanje vrednuju kako misle da treba.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top