“Srpska drama” apsolutni pobednik na festivalu u Trebinju

Postavljeno: 30.07.2022

Predstava “Srpska drama” Trsteničkog pozorišta, prema istoimenom delu Siniše Kovačevića, a u režiji Miloša Miloševića Šike, glasovima stručnog žirija i publike odnela apsolutnu pobedu na festivalu u Trebinju.

Stručni žiri 65. po redu Festivala amaterskih pozorišta u Trebinju u sastavu: reditelj Dimitrije Jovanović i članovi dramaturg iz Štipa Trajče Kacarov i reditelj iz Beograda Nemanja Savković proglasili su za najbolju predstavu “Srpsku dramu” u izvođenju Trsteničkog pozorišta i Dramskog ateljea “Vuk Karadžić” iz Grabovca. Po istoimenoj drami Siniše Kovačevića, komad je režirao Miloš Milošević Šika, multimedijalni umetnik iz Trstenik i član ovog ansambla.

Pored Zlatne maske za najbolju predstavu u celini, trstenička predstava je proglašena za najbolju i po oceni žirija publike, koji su sačinjavali: predsednica Slađana Skočajić i članovi Božidar Stajčić, Zoran Milošević, Jelena Prtilo i Dragan Živanić.

Duplo krunisanim šampionima Balkana pripale su još četiri nagrade – maske i to: Dušanu Joviću za ulogu Obrada Srećkovića, za najbolje rediteljsko ostvarenje “Borislav Gligorović” Milošu Miloševiću Šiki, za najbolju kolektivnu igru ansamblu predstave i za najbolju epizodnu ulogu Viktoru Nedeljkoviću u ulozi vojnika Milana Srećkovića.

Ovo je druga uzastopna apsolutna pobeda Trsteničkog pozorišta i Dramskog ateljea “Vuk Karadžić” iz Grabovca na Festivalu festivala u Trebinju, na kojem učestvuju amaterska pozorišta iz nekadašnjih republika bivše SFRJ. Trijumf je ostvaren u vrlo teškim uslovima rada i bez ikakve podrške lokalne samouprave. Ovo je još jedan dokaz da kvalitet i veliki entuzijazam uvek pobeđuju i da posvećenost svojoj profesiji nema nikakve prepreke.

Ž. Milenković

Foto: Trsteničko pozorište, Miloš Milošević Šika

 

Ostale vesti

back-to-top