Srbi iz SAD donirali medicinsku opremu Domu zdravlja u Trsteniku

Postavljeno: 08.04.2021

Srpsko američka medicinska asocijacija (SAMA), sa sedištem u Vašingtonu, donirala je medicinsku opremu Domu zdravlja u Trsteniku, u ukupnoj vrednosti od oko 15.000 evra. Direktorki ove zdravstvene ustanove, dr Žaklini Ristić, donaciju je ispred organizacije SAMA uručio  Zoran Mladenović

Organizacija SAMA iz SAD, čiji je osnivač i predsednikdr Ivan Aksentijević, donirala nam je medicinske aparate za potrebe naših seoskih zdravstvenih stanica u Stopanji, Velikoj Drenovi, Medveđi i Milutovcu. Radi se o 4 EKG aparata, 4 defibratora i jednom autoklavu zapremine 24 litra. To je uređaj za suvu sterilizaciju koji je moderniji i mnogo praktičniji od starog, a biće korišćen u Dečjem dispanzeru u Trsteniku – objasnila je dr Žaklina Ristić, primajući donaciju.

U našim seoskim ambulantama medicinska oprema je zastarela i to nam stvara velike probleme u radu. Dobijeni aparati doprineće povećanju kvaliteta naših zdravstvenih usluga na seoskom području, a naši korisnici će biti zbrinuti na adekvatan način. Zahvaljujemo se ovoj donaciji i nadamo se uspešnoj saradnji i u narednom periodu – rekla je dr Žaklina Ristić i uručila zahvalnicu i prigodne poklone ovom velikom donatoru za zdravstvo u Srbiji.

Asocijacija SAMA je, prema rečima dr Ristić, u poslednjih osam, devet godina zdravstvenim ustanovama u Srbiji uručila trodesetak donacija u medicinskoj opremi i građevinskom materijalu u vrednosti od oko 400 hiljada dolara. 

Ž. M.

Ostale vesti

back-to-top