Sportski komentar: Malo gore od boljeg

Postavljeno: 19.10.2020

 

Posle podele plena izmedju fudbalera Napretka i Radničkog iz Nisa (0:0) pod Bagdalom nema radosti. Mnogi se pitaju da je na kormilu crveno – belih Murinjo, na primer, da li su onih 22 igrača iz protokola za ovaj komšijski derbi, mogli da postignu više od jednog boda i sa novim šefom Stručnog štaba Goranom Stevanovićem uspeli da nadoknade propušteno. Prema vidjenom na terenu, istina, pomak je malo bolji od došadasnjeg, koji je Napredak svrstao medju šest ekipa koje će napustiti Super ligu.

Javna je tajna, kako na poluvremenu reče legenda jugoslovenskog fudbala Dragiša Binić,ozbiljno i zabrinuto, da su četiri tima, svi iz Fudbalskog saveza Rasinskog okruga, na putu sumraka, a da je on siguran za tri da će to doživeti.

Nije teško odgonetnuti na koga je nekada vrsni fudbaler mislio. Rezulati Napretka, Trajala,Temnića iz Varvarina i Trstenika, i onima koji nisu privrženi fudbalu, daju za pravo da tako misle. A to bi morala da bude briga ljudi iz FS Rasinskog okruga.

Da zaključimo, novi kormilar Goran Stevanović nema čarobni štapić kojim bi višegodišnje greške, lakoćemo, uzdajući se u blagonaklonost Marka Miškovića i njegovo finansiranje godinama, u dogovoru sa lokalnom vlašću, svega onoga što pripada fudbalu. Sećamo se i izjave Dragana İvanovića, koji je dva puta bio učitelj u FK Napredak i koji je nedavno, kada je otišao, rekao da je u svojoj karijeri najveću slobodu imao kod Marka Miškovića.

Kruševački superligaš, jedini po rangu u gradu, učinio je neke korake želeći da promeni stanje na bolje. Jasno je da je u Klubu kriza rezultata najbolnija tačka i da se samo promenom trenera, koja je neminovna, teško rešava, za sada, nagoveštaj najgoreg – seoba u Prvu ligu Srbije. Klub bi morao u svim segmentima da dozivi hirurški rez.

Ostale vesti

back-to-top