Sportski budžet na novoj proveri: Ima nade za nomade

Postavljeno: 22.01.2021

Nakon što je KruševacGrad pisao o višestruko smanjenom iznosu para za rad muškog i dve ženske odbojkaške ekipe u Kruševcu, gradska vlada preispitaće predlog o raspodeli sportskog budžeta za ovu godinu

Dok je sveta i veka, u podeli budžeta za sportiste, biće zadovoljnih i nezadovoljnih. U tom pogledu nije imun ni Kruševac, o čemu je KruševacGrad pisao na primeru Muškog odbojkaškog kluba Antena 8 i dve ženske ekipe, zbog drastičnog smanjenja para koje su potraživali. Podsećamo, umesto milion dinara, drugoligaš Antena 8 je predlogom Komisije na spisku onih sportskih klubova kojima sleduje 450 hiljada dinara, a dve ženske ekipe u Međuopštinskoj i Međuregionalnoj ligi ove godine je trebalo da dobiju tek 50 hiljada dinara.

Iz izvora bliskih sportskim zbivanjima saznajemo, međutim, da će pre konačne odluke, Gradsko veće, ipak preispitati predlog o budžetskom finansiranju sporta. Pokušaće i da pravednije pomažu klubove kombijem za prevoz na utakmice u gostima. Jer, nezadovoljni klubovi tvrde da je nedopustivo da se i novac i prevoz daju samo po prioritetu. Tim pre što ima na spisku i onih budžetskih korisnika koji se nigde i ne takmiče, onih koji svedoče o većem rangu i drugih anomalija. Krajnje je vreme da se raspodela uredi ni po babu ni po stričevima.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top