SPO – službe bezbednosti najveća prepreka evropskom putu Srbije

Postavljeno: 19.07.2016

Srpski pokret obnove smatra da sve ono što ometa Srbiju na evropskom putu mora biti uklonjeno brzo, a uz nereformisane, antizapadne i antidemokratske službe bezbednosti u Srbiji nikada neće biti uspostavljena vladavina prava. To je u obraćanju novinarima rekao predsednik kruševačkog odbora SPO, Darko Simonović, dodajući da su pomenute službe najveća kočnica Srbiji na tom putu te da sve čine da je na njemu zaustave

Mi ovu šansu koju smo sami stvorili poštenim i odgovornim radom ali i velikom podrškom gradjana Srbije i njihovim razumevanjem i za neke teške mere ne smemo propustiti i moramo sve učiniti da Srbija postane regionalni lider – kazao je on.

Put na kome Srbija osnažuje savezništva sa najuredjenijim državama iz kojih nam i stižu najbolji investitori, članicama Evropske unije i Sjedinjenim državama, ubrzanje reformi u svim oblastima, potpuno ispunjenje svega iz otvorenih poglavlja, a pre svega iz oblasti temeljnih reformi pravosudja i vladavine prava su, kako je kazao Simonović, neophodan uslov kako bi Srbija postala maksimalno privlačna za investitore.

Podsetio je da je Kruševac uspeo da, obezbedivši najbolji ambijent, dovede nemačkog investiora, te da je cilj da se sa tim nastavi kako bi se obezbedilo upošljavanje što većeg broja sugradjana.

Ovdašnji odbor SPO je pohavalio izbor stručnjaka i profesionalaca u Gradsko veće.

Verujemo da će u narednom periodu i mnogi drugi gradovi slediti primer Kruševca i da će i u njima ljudi koji se biraju za najodgovornije funkcije umesto stranačke pripadnosti u svojim biografijama pre svega imati uspešne radne biografije – kazao je on.

SPO dodao je, posebno važnim za privredu smatra to što je domaći bankarski sektor likvidan i što je Narodna banka Srbije svojim merama doprinela padu kamatnih stopa te postoje uslovi za kreditiranje privatnog sektora bez posezanja za nestandardnim merama.

Ostale vesti

Komentari

 1. Miša Jović kaže:

  Apsolutno! Potpuno se slažem. SPO stvarno nastupa kao odgovorna stranka i zaslužuje sve pohvale.

 2. Saša Mitrović kaže:

  To je to – SPO !!!

 3. desanka kaže:

  Bravo za SPO to je stranka koja uvek ima odlicna resenja za ekonomski razvoj Srbije podrska SPO …

 4. Nikola P. kaže:

  Simonovicu, potpisujem svaku vasu rec. Samo napred, nemma odustajanja.

 5. Vjekoslav kaže:

  Otvoriti arhivu. Istina je uslov da bi imali pravdu

 6. Marko kaže:

  Gde god čovek zagrebe, udbaši nekako iskoče… Zato je ovo vrlo važno. Podržavam SPO. Bez normalne države nema investicija.

 7. Dejan kaže:

  Odgovorno sa obrazlozenjem!

 8. Milibor kaže:

  Potpuno se slažem. Mene raduje da svi koji znaju, umeju i mogu da pomognu danas su zajedno. Nisam zaljubljen ni u jednu stranku, ali ovo što danas rade SNS, SPO i njihovi partneri od ogromnog je značaja za Kruševac i Srbiju. Za sve nas. Bravo SPO!

8 thoughts on “SPO – službe bezbednosti najveća prepreka evropskom putu Srbije

Comments are closed.

back-to-top