SOS telefon – Da žene ne trpe nasilje

Postavljeno: 15.12.2022

Tokom ove godine SOS telefon Udruženja žena Peščanik imao je 114 poziva, a u prostor te organizacije došlo je 20 žena, na takozvane individualne konsultacije. Istovremeno, za 22 žene je obezbeđena pravna pomoć.

Ukupno je 58 žena, prema podacima Udruženja žena Peščanik, koristilo konsultativno-informativnu podršku na ovom SOS telefonu. Od pomenutog broja, 48 žena je prvi put tražilo podršku, a 10 žena je i ranije pozivalo SOS telefon.

Navedeni brojevi su, kako dodaju, na nivou prethodnih godina.

Iz “Peščanika” podsećaju javnost, a posebno žene kojima je potrebna podrška, da je SOS telefon 066 006 606 dostupan svakog radnog dana od 12 do 18 časova i subotom od 11 do 15 časova.

Udruženje žena “Peščanik” je, inače, članica Mreže “Žene protiv nasilja”. Ta koalicija broji 30 ženskih grupa u Srbiji, koje pružaju podršku ženama sa iskustvom nasilja i zagovaraju unapređenje njihove zaštite. Ovo udruženje je i članica  Mreže “Žene Evrope protiv nasilja prema ženama”, koja okuplja blizu 200 organizacija iz cele Evrope, ali i pridružene članice iz drugih delova sveta.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top