Solidarnost u doba korone: Kruševačke firme pomažu najugroženijima 

Postavljeno: 10.04.2020

Da u ovo teško vreme podrže rad Narodne kuhunje i volontere koji na kućnu adresu dostavljaju obroke starijim licima, odlučile se brojne kruševačke firme. U Crvenom krstu kažu da je svaka pomoć dobrodošla, te da su naši sugrađani kao i mnogo puta do sada pokazali koliko su humani

Iako zbog vanrednog stanja mnoge firme imaju velike problemu u poslovanju, želja da se pomogne najugroženijim sugrađanima nije izostala.

Na adresu Crvenog  krsta pristižu brojne donacije, pre svega usmerene na korisnike Narodne kuhninje, ali i volontere koji najstarijim sugrađanima koji su u izolaciji, svakodnevno odnose obroke na kućnu adresu.

Naši privrednici žele da pomognu korisnicima Narodne kuhinje, ali isto tako i da se zahvale volonterima koji neumorno rade kako bi najugroženijima olakšali ove teške trenutke- kaže Ema Todorović, sekretarka kruševačkog Crvenog krsta.

Donatori su brojni, iz dana u dan javljaju se novi, a među onima koji su do sada pomogli je i poslastičarnica Gaga koja je korisnicima Narodne kuhinje poklonila torte,  Radionica „Rafaelo“ donirala je kolače, firma MAKS smrznuto voće, dok su Italo Đukić Invest i AS trgovina donirali pakete sa osnovnim životnim namirnicama. 

Među donatorima je i firma Kruševacplast koja je Narodnoj kuhinji poklonila gajbice i kofice za obroke, a konfekcija TID donirala je zaštitne maske.

Restoran Milagro odlučio je da priprema sendviče za volontere, a poklone za ove humane ljude pripremila je i trgovina VIVA. 

Inače, Narodna kuhinja trenutno ima 650 korisnika, dostava na kućnu adresu organizuje se za 63 lica starijih od 65 godina , dok ostali korisnici kao i do sada obroke preuzimaju na četiri punkta u gradu. 

Više od 100 volontera Crvenog krsta na usluzi je i ostalim sugrađanima starijim od 65 godina kojima je pomoć potrebna, pre svega oko kupovine namirnica, nabavke lekova, podizanje penzije.

D.P.

 

Ostale vesti

back-to-top