Škola NO „Vojvoda Radomir Putnik“ u poseti Kruševcu

Postavljeno: 12.06.2024

U Kruševcu borave profesori i polaznici Visokih studija bezbednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“ Univerziteta odbrane. U Mozaik sali danas su gradonačelnik Ivan Manojlović i predsednica Skupštine dr Dragana Barišić priredili prijem.

Među polaznicima su i službenici, kao i pripadnici oružanih snaga iz regiona – Republike Srpske, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

U pozdravnom obraćanju, Gradonačelnik je istakao važnost stručnog usavršavanja i obrazovanja za sve bezbednosne strukture, koje u konkretnom slučaju imaju i regionalni značaj. Govorio je i o važnosti izuzetne saradnje sa predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u realizaciji svih zadataka koji doprinose jačanju odbrambenih kapaciteta i pomoći koju Vojska pruža gradu prilikom prevazilaženja elementarnih i drugih nepogoda.

Pripadnici Vojske Srbije uzimaju aktivno učešće u svim važnim gradskim manifestacijama, posebno u okviru programa povodom Vidovdana – Dana grada i 14.oktobra – Dana oslobođenja grada. Grad uzvratno pruža pomoć oko organizacije Dana Vojske Srbije i svih važnih manifestacija značajnih za pripadnike vojske.

Profesori i polaznici Škole „Vojvoda Radomir Putnik“ usaglasili su se sa predstavnicima Grada u stavu, da se samo zajedničkim snagama može postići uspešna realizacija svih postavljenih zadataka u izgradnji i unapređenju odbrambenog sistema zemlje.

Nakon prijema, gosti su obišli Narodni muzej i Arheološki park.

O.M.

Foto: krusevac.gov.rs

 

Ostale vesti

back-to-top