Šesta sednica Skupštine: Siniša Mali predložen za Vidovdansku nagradu

Postavljeno: 13.06.2024

Sutra se održava šesta sednica Skupštine grada Kruševca, a na dnevnom redu nalazi se 14 tačaka koje pokrivaju razne teme od značaja za funkcionisanje i razvoj Grada. Na ovoj sednici biće imenovani dobitnici nagrada i priznanja Grada Kruševca zaslužnim pojedincima i organizacijama, prema odluci koju je Skupština donela. Nagrade i priznanja uključuju Vidovdansku nagradu, za koju je predložen Siniša Mali, potpredsednik Vlade i ministar finansija, zatim plakete i pohvale Grada Kruševca.

Prva tačka dnevnog reda odnosi se na konstatovanje prestanka mandata odbornika Skupštine grada. Odmah zatim, uslediće potvrđivanje mandata novih odbornika. Treća tačka obuhvata predlog odluke o dodeli nagrada i priznanja grada Kruševca, što je od značaja za prepoznavanje i nagrađivanje zasluga pojedinaca i organizacija. Za ovogodišnjeg laureata prestižne Vidovdanske nagrade predložen je Siniša Mali, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija, za kako se u saopštenju navodi: „za izuzetan doprinos ekonomskom, privrednom i društvenom razvoju Republike Srbije i Grada Kruševca“.

Plakete Grada Kruševca biće dodeljene: Miloju Mihajloviću, predsedniku Skupštine opštine Kruševac u periodu od 1998-2000, Miodragu Ražnatoviću, advokatu i sportskom menadžeru, protojereju stavroforu Dragiju Veškovcu, pripadnicima herojske 125. motorizovane brigade, povodom obeležavanja 25. godina od učešća u odbrani zemlje od NATO-agresije na SR Jugoslaviju, zemljoradničkoj zadruzi „Kalemar“ iz Konjuha.

Pohvale Grada Kruševca dobiće sledeći pojedinci i organizacije: dr sc. med. Igoru Živkoviću, kardiohirurg, Nenad Sokoloviću, direktoru Istorijskog arhiva, Dejan Aleksić, dugogodišnjem dobrovoljnom davaocu krvi, Ivana Ranković, predsednica Društva školskih bibliotekara Srbije, mr Violeta Tržaković, profesorka ekonomske grupe predmeta u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Kruševcu, Vladimir Lozanac, profesoru matematike i računarstva. Učenicima: Tadiji Jelesijeviću, učeniku IV razreda Gimnazije u Kruševcu, Jani Pantelić, učenici IV razreda Ekonomsko-trgovinske škole, Dušanu Živkoviću, učeniku III razreda Hemijsko-tehnološke škole, Petku Vitkovcu, učeniku VII razreda OŠ „Jovan Popović“ u Kruševcu.

Pohvalu bi trebalo da dobije i OŠ „Dragomir Marković“ u Kruševcu, kao i firme MENEX d.o.o, TECASI d.o.o, i ORTEX URO GROUP.

Finansijska pitanja će takođe biti razmatrana na 6. sednici Skupštine, uključujući Predlog odluke o završnom računu budžeta grada Kruševca za 2023. godinu. Ovo je ključna tema koja će omogućiti uvid u finansijsko poslovanje grada u prethodnoj godini.

Skupština će razmatrati i izmene i dopune više odluka, uključujući i one koje se odnose na procedure u oblasti boračko-invalidske zaštite i socijalnih usluga u gradu. Predlog odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost za period 2024-2027. godine je još jedna važna tačka, koja ima za cilj unapređenje položaja žena u Kruševcu.

Na sednici će biti razmatran i predlog o učešću grada u izradi Plana razvoja kulture za period 2025-2027. godine. Takođe, biće predstavljen izveštaj o sprovođenju programa poslovanja javnih preduzeća u periodu od 1. januara do 31. marta 2024. godine.

Među predlozima su i izmene Generalnog urbanističkog plana Kruševca za 2025. godinu, kao i predlog o imenovanju gradske izborne komisije u stalnom sastavu. Završne tačke dnevnog reda odnose se na razrešenje i imenovanje predsednika upravnih odbora Kulturnnog centara i pojedinih škola u Kruševcu.

M.J.

Ostale vesti

Komentari

  1. Дно дна kaže:

    1. Šta je to značajno, baš gospodin Siniša Mali uradio baš za Kruševac, da bi dobio najveće priznanje Kruševca?
    2. Pamte Kruševljani još uvek vladavinu druga Miloja, te je apsurdno da takav lik dobije bilo kakvu plaketu ili zahvalnicu!
    Nije sporno da većina izglasa i petu stranu sveta, ali treba imati zrno poštovanja prema Vidovdanu, Kruševcu i Kruševljanima!

  2. Nedeljko kaže:

    Kome to proveravaju diplomu u opstini?

2 thoughts on “Šesta sednica Skupštine: Siniša Mali predložen za Vidovdansku nagradu

Comments are closed.

back-to-top