Šešelj u Kruševcu – „Vučiću veća briga rejting od propadanja države“

Postavljeno: 03.04.2016

Predsednik Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj, rekao je na predizbornom mitingu u Kruševcu da Vučić „ovih dana jadikuje , kuka i diže uzbunu zato što je rejting radikala skočio i što su mu smanjene šanse da pobedi na izborima“, te da mu je preče to što je njegova vlast ugrožena od toga što država propada. Na mitingu u Kruševcu okupilo se oko 500 građana

seselj4Srbija nema hleba, nema posla, adekvatnu zdravstvenu zaštitu, raspaoj oj se obrazovn sistem, stradala poljoprivreda, uništena industrija i to nije teško koliko je teško što je njegova naprednjačka vlast ugrožena – kazao je lider radikala.

Dodao je da njega u Hagu nisu optužili zato što su imali dokaze o bilo kakvom zločinu već da bi ga sklonili iz Beograda i Srbije kako bi razbili Srpsku radikalnu stranku, te da su tada neki od njegovih najbližih saradnika i saboraca podlegli iskušenjima stranih obaveštajnih službi.

Rekao je da zna da građani na račun SRS mogu izneti razne zamerke, da mogu kritikovati i napadati radikale, ali da će nakon što ih dobro iskritikuju, videti da boljih u Srbiji nema.

Devedesetih smo imali građanske ratove, inflaciju, sankcije i bombardovanje, ali smo ipak izdržali. Onda je došao 5.oktobar, uspostavljanje mafijaškog dosmanlijskog režima i ono što nas je zadesilo, gore je bilo od svakog bombardovanja – kazao je on, dodajući da je više fabrika uništeno pljačkaškim privatizacijama, nego što je to učinjeno tokom bombardovanja Srbije.

Prema njegovim rečima, na ovim izborima Srbija je podeljena na one koji su za ulazak u Evropsku uniju i za žrtvovanje svih naših tradicionalnih vrednosti i one koji su protiv ulaska u EU i za integraciju sa Rusijom.

Ova vlast misli da može da sklapa sporazume sa NATO paktom i da održi prijateljstvo sa Rusijom. To ne može, ne može se dugoročno sedeti na dve stolice – poručio je on.

Poručio je da će radikali, ukoliko budu došli na vlast, pre svega zaštititi srpsko tržište, uništiti uvozničku mafiju i sprečiti da našu zemlju i dalje preplavljuje strana roba. Istakao je i to da zapad interesuje srpsko tržište da na njemu nesmetano plasira svoju robu.

Oni znaju da mi još uvek imamo jedan siguran izvor prihoda i to ne zahvaljujući bilo kojoj vlasti već našim gastarbajterima koji svake godine svojoj rodbini u Srbiji pošalju oko dve milijarde evra. Taj novac zapad izvlači forsiranjem svojih proizvoda, a gašenjem domaće proizvodnje – objasnio je on.

Uz konstataciju da svaka pametna vlast plate i penzije podiže kako bi jačala kupovna moć stanovništva, zapitao je zbog čega ova vlast, umesto što je smanjila plate i penzije, nije sa budžeta skinula finansiranje nevladinih organizacija, zašto nije ukinula skoro 200 raznih agencija koje najviše državnih para potroše, te zašto nije vratila carine na robu iz Evropske unije koju je Boris Tadić ukinuo 2008. godine.

Lider kruševačkih radikala, Momčilo Duvnjak, kazao je da je Grad Kruševac nabolji primer kako su SNS i SPS vodili ovu državu.

seselj3Sa ovog mesta, pre dve godine, Vučić i Gašić su obećali da će Kruševac dobiti autoput Pojate-Preljina, autoputa nema, kao ni univerziteta koji su obećali. Rekli su da će biti i velikih investicija, a nismo imali nijednu ni u Kruševcu ni u Rasinskom okrugu. Posao su dobijale njihove stranačke kolege i to u Gradskoj upravi i u javnim preduzećima i ustanovama – rekao je Duvnjak, dodajući da su Vučić i Gašić tada obećali i da će biti ispitane i zaustavljene “pljačkaške privatizacije koje je doneo DOS” , a da ne samo da nisu zaustavljene, već ih je ova vlast ubrzala i “pomogla” da se ugase još neka preduzeća.

Dejan Marinković, potpredsednik GO SRS, poručio je da je da je danas u Srpskoj radikalnoj stranci “ sve ono što je najčasnije i najpoštenije u srpskom narodu”, te da su u toj stranci danas svi slobodoumni ljudi, a Nataša Jovanović, generalna sekretarka SRS, da je glas za SRS jedini glas za budućnost Srbije.

General Božidar Delić kazao je da radikala nema na TV-u, da je televizija rezervisana za Vučića i njegove koalicione partnere . Istakao je da je u Srbiji uzdrmano sve ono što čini temelj jedne države, da je došlo vreme da prestanemo da ćutimo, te da ne smemo da dozvolimo da današnje generacije unište budućnost naše dece.

Zoran Krasić, potpredsednik SRS, rekao je da je Zagreb, znajući da će Šešelj biti na vlasti narednih 20 godina, požurio da mu zabrani ulazak u Hrvatsku. Poručio je da se nada da će se 24. aprila srpski narod ujediniti i reći “ne” Evropskoj uniji, da je srpskom narodu jasno da je na čelu liste “Srbija pobeđuje” zapravo gubitnik, te da postoji samo jedan čovek “koji nikada nije prevario svoj narod, čovek pred kojim je sud kapitulirao i kome je svet odao priznanje”.

seselj2

Ostale vesti

Komentari

 1. Mika kaže:

  Fijasko koji su radikali doživeli juče u Kruševcu pokazuje da su i dalje na nivou statističke greške u našem gradu. Prošla sam sinoć oko pet do pet, dakle pet minuta pred početak mitinga i tvrdim da je sa sve organizatorima koji su se vrzmali oko bine bilo svega 100-150 ljudi. Sve i da poverujem da je sa Šešeljem odnekud došlo još 200-300 ljudi to pokazuje da će teško iznad 1%, koliko je imao pre dve godine na vanrednim parlamentarnim izborima. A tek njegovo objašnjenje kako je period nakon diktatora Miloševića bio bolji od građanskih ratova, inflacije, sankcije i bombardovanja dovoljno govori o njemu. E pa Vjekoslave, ako je tebi bolje bombardovanje idi negde gde se ratuje. Meni je to tvoje i Miloševićevo vreme bilo najgore.

 2. Anka kaže:

  Ako smeju nek radikali pokažu snimak gde se vidi ceo trg, tvrdim da ih nije bilo više od 300.

 3. Radojica Borić kaže:

  A priznaješ koliko je važno što Srbija zahvaljujući našim gastarbajterima koji svake godine svojoj rodbini u Srbiji pošalju oko dve milijarde evra ima taj novac. A odakle stiže navedeni novac? Da li naši gastarbajteri idu u Rusiju ili na Zapad da ga zarade? Pa sa tebi mrskog Zapada stiže! I zato bolje ćuti, sramoto jedna. Ti i Milošević ste nas i doveli dovde. Kao i prošli put na lokalnim izborima hvala Bogu ostaćete ispod cenzusa u Kruševcu.

 4. Gorica Medić kaže:

  Nekada sam glasala za tebe, ali mislim da si završio karijeru. Ajde bre na šta si spao, šetaš se od Farme do Parova, na priče o „Kolindici“ kojoj tepaš, pa sve toga da si se uživeo u ulogu strašila kojim neprestano ucenjuju Srbiju. Koliko si pobedio u Hagu najbolje znaju tvoja žena i deca, a ja ne želim da i moja deca i bilo koje dete u Srbiji više trpi. Sa tobom i Miloševićem je Srbija samo gubila, a sada je vreme da pobeđuje. Vučić ne vuče uvek popularne poteze, ali Srbiju zahvaljujući njegovoj politici sada svu uvažavaju i poštuju. Nama treba normalan život, našoj deci, kakav sam proživela na tebi mrskom Zapadu. Pa i sam sada priznaješ da nije novca koje smo mi zaradili tamo i onog koji sada o praznicima gastarbajteri unesu ovde još bi gore bilo. Smatrala sam te patriotom i da si uporniji u odbrani srpskih interesa od drugih političara, a danas vidim da bi nas Bog video da smo se borili i izborili za ono što je Drašković tražio na primer. Sada to svi vidimo, zato svi koji želimo da napokon preokrenemo stvari na bolje podržaće SNS-SPO-PUPS-SDP,…

4 thoughts on “Šešelj u Kruševcu – „Vučiću veća briga rejting od propadanja države“

Comments are closed.

back-to-top