Sećanje: Zašto se nisu bratimili Univerzatatea iz Krajove i FK Napredak

Postavljeno: 21.08.2021

U sedamdesetpetogodišnjoj istoriji kruševačkog Superligaša FK Napredak jedna epizoda, duža od dve decenije, dugo će se samo pominjati, a bez pravog odgovora. Reč je o inicijativi bivšeg predsednika fizioterapeuta Jugoslavije Dragana Babeovića, koji je ovaj posao na najbolji način radio u FK Napredak i Ženskom rukometnom klubu Napredak

Vrsni poznavalac izlečenja povreda kod sportista, putujući u Rmnik Vlčeu u Rumuniju sa rukometašicama, koje su jedine pod Bagdalom osvojile Kup Evrope, poželeo je super damama da pokaže kako živi jedan od priznatijih klubova naših suseda u to vreme, FK Univerzatatea.

Razume se svi su se složili i imali su prilike da čuju i vide kako to rade naši susedi. Niko od članova kruševačke ekspedicije nije ni slutio šta je bio pravi motiv njihovog doktora, popularnog Bakija. Konkretno, Dragan Babeović je dogovorio sa domaćinima pobratimstvo sa FK Napredak. İdeja je oberučke prihvaćena, ali kako je vreme prolazilo, do pobratimstva nikada nije došlo. U, za Babeovića njegovom Napretku, nisu bili zainteresovani za saradnju koja bi, verujemo donela dobro i jednom i drugom klubu. Šteta, pre svega, za Napredak.

Ubrzo je zanemarena i saradnja dva ženska rukometna kluba.U zapećku su ostali i dogovori dva grada o privrednoj saradnji. Rumunima, medjutim, nije smetalo da Dragana Babeovića proglase počasnim građaninom Rmnik Vlčea.

Ostale vesti

back-to-top