SEĆANJE: Maja Martinović

Postavljeno: 07.12.2021

Juče je, na Starom groblju u Kruševcu, sahranjena Maja Martinović, TV autorka i novinar

Maja Martinović je preminula je u 56. godini, u rodnom Kruševcu nakon teške bolesti.

Rodjena je 30. juna 1966. Završila je Akademiju lepih umetnosti u Beogradu.

Od osnivanja Televizije Kruševac, 1991. godine, radila je u tom mediju kao novinar i urednik, zatim prelazi na TV Plus, a 2007. u parisku produkciju Mediapont, gde sa suprugom Vladanom Jočićem snima niz ekskluzivnih serijala sa originalnom tematikom „Svet u mi“. Od 2008. godine njihove autorske emisije emituju se na Satelitskom programu RTS-a, a od 2013. na RTS-u i RTV, čiji je bila stalni dopisnik. Vezana za dijasporu, Maja 2010. pokreće i uredjuje sajt srpske dijaspore „Srbi u Francuskoj“, ocenjen kao jedan od najkvalitetnijih u srpskoj dijaspori uopšte.

Sa preko 800 autorskih emisija, za trideset godina neprestanog rada, Maja Martinović je stekla brojne nagrade i priznanja, od Ministarstava inostranih poslova Srbije i ministarstva za dijasporu do Povelje srpske dijaspore, priznanja za najbolju emisiju Prestonice evropske kulture Matera 2019, povelju Galerije Matice srpske, Fondacije Miloš Crnjanski i drugih.

Pamte se njeni intervjui sa Žan Pol Gotjeom, Amandom Lir, Mirej Matje, vrhunskiem evropskim političarima i sportistima, ali i običnim ljudima.

Ostavila je oca Sava i muža Vladana.

Gledaoci i kolege će pamtiti njen izuzetan profesionalizam, a prijatelji njenu blagu prirodu, jednostavnost i iskrenost u prijateljstvu.

 

Ostale vesti

back-to-top