SDPS Kruševac: Prioritet nam je rešavanje problema građana

Postavljeno: 22.05.2022

Na konferencija za novinare Socijaldemokratske partije Srbije, održanoj ove nedelje u Kruševcu, govorilo se o aktuelnoj političkoj situaciji, te planovima ove partije za naredni period. U toj stranci mišljenja su da je u svakoj opštini u Srbiji gde je na vlasti koalicija kojoj pripadaju, situacija znatno bolja nego pre deset godina

-Ovo je redovno regionalno okupljanje opštinskih odbora naše partije. Razgovarali smo pre svega o aktuelnoj političkoj situaciji, te daljim planovima partije i angažovanju novih kadrova u izvršnom odboru, sa ciljem pomoći građanima Srbije– kazao je Veselin Bojović, predsednik gradskog odbora SDPS Kruševac.

Prisutni su diskutovali o rezultatima parlamentarnih izbora, koaliciji na nivou grada, te budućim akcijama koje će ova partija sprovoditi.

-Govorili smo o onome što smo obećali građanima u predizbornoj kampanji, ali i o stvarima koje su naši koalicioni partneri radili na terenu– rekao je Branimir Jovanović, narodni poslanik SDPS-a i koordinator za Raški i Rasinski okrug ispred ove stranke.

Navedeno je da pomenuti sastanak ima za cilj jačanje partijske infrastrukture, te razmatranje potreba građana i „osluškivanje“ problema koje treba brzo rešavati.

-Nije nam cilj da budemo aktivni samo u kampanji, već radimo i posle izbora. Pričali smo o tome šta to muči građane na terenu, te razmatrali na koji način možemo da pomognemo preko naših predstavnika u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti – dodaje on.

Jovanović je podsetio na odličnu saradnju koju njegova partija ima sa svojim koalicionim partnerima.

-Deset godina smo na lokalnoj vlasti. Mislim da se napredak vidi. Situacija u Srbiji u svakoj opštini i gradu gde je naša koalicija na vlasti daleko je bolja nego u periodu od pre 10 godina – objašnjava on.

Konferecija je ove godine zakazana nešto ranije zbog tragedije koja se dogodila 10. aprila kada je poginuo Branko Gogić, predsednik Izvršnog odbora SDPS-a. Podsećamo, u pomenutoj nesreći sa Gogićem je bio i Rasim Ljajić koji je pretrpeo teške povrede.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top