Savet za mlade sumirao rezultate u protekloj godini

Postavljeno: 17.12.2021

Danas je održana poslednja sednica Saveza za mlade u ovoj godini. Na sednici su sumirani rezultati dosadašnjeg rada na polju omladinske politike u Kruševcu, kao i rezultata i aktivnosti Kancelarije za mlade grada Kruševca

-Više sam nego zadovoljan svim aktivnostima i rezultatima koje smo postigli u ovoj godini. Osnivanjem Saveta za mlade još više smo oživeli aktivnosti Kancelarije za mlade. Takođe, osnivanjem Saveta za mlade grad Kruševac je ispunio svih šest mehanizama omladinske politike – rekao je zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović, koji je ujedno i predsednik Saveta. 

Aktivnosti koje su sprovedene u godini na izmaku tiču se neformalnog obrazovanja, sporta, kao i popularizovanja zdravog stila života. Nešto više od 2600 mladih na teritorji grada učestvovalo je u svim aktivnostima. 

-Izdvojio bih jednu upečatljivu akciju koju smo sproveli. Reč je o nagrađivanju mladih volontera, ljudi ispod trideset godina, koji su bili aktivni za vreme epidemije korona virusa – dodao je Jovanović. 

On je najavio nove aktivnosti koje će spovoditi Savet za mlade, i u razgovoru sa nama, uputio poziv mladima da se priključe radu Saveta za mlade. 

-Pozivam sve mlade da nam svoje ideje i probleme predstave, jer smo mi tu da učinimo sve što je u našoj moći da se osećaju dobro u svom gradu. Želimo da mladi ovde ostanu, da se ovde školuju, zaposle i osnuju porodice. To je budućnost našeg grada – poručio je predsednik Saveta. 

Među planovima za sledeću godinu su i postavljanje novih stolova za stoni tenis, izgradnja teretana na otvorenom, ali i drugih sportskih objekata, čulo se na današnjem sastanku. 

S.M.

Ostale vesti

back-to-top