Savet građanima koji se testiraju na lični zahtev

Postavljeno: 06.07.2020

Građani koji žele da se testiraju na KOVID 19, na lični zahtev, pre nego što uplate novac na račun RFZO, trebalo bi da se informišu da li ima testova, kažu u kruševačkoj laboratoriji Centra za humanu mikrobilogoju 

U toj laboratoriji koja radi pri Kruševačkom Zavodu za javno zdravlje navode da se na lični zahtev dnevno uradi između 10 i 15 testova, u zavisnosti od toga koliko je tog dana dostupno testova za komercijalno testiranje na KOVID 19.

Kako je neizvesno koliko će testova stići narednog dana, savet građanima je da se  pre nego što uplate novac za testiranje, o tome da li ima testova informišu na telefon 422 951 ( od 7 do 15 časova) i 445 090 (od 15 do 19 časova).

Podsećamo, procedura za one koji žele da se testiraju na virus korona je takva da treba da uplate novac na račun za posebne namene (za usluge RT-PCR testiranja na prosustvo SARS CoV2) Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, nakon čega odlaze u Zavod za javno zdravlje gde će se raditi uzimanje uzorka.

Rezultati testiranja stižu u roku od 24 do 48 sati elektronskim putem, a ukoliko su nekome potrebni zbog putovanja, može se dobiti i potvrda.

Prilikom uplate, fizička lica treba da unesu ime, prezime, adresu i mesto prebivališta, a kao poziv na broj svoj JMBG. Za pravna lica potrebno je navesti naziv i sedište i PIB pravnog lica (ukoliko pravno lice uplaćuje za više  zaposlenih i spisak lica sa njihovim JMBG), a strani državljani ime ,prezime i državu prebivališta, te broj pasoša ili inostranog osiguranja.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top