Šarengrad za prve posetioce spreman na proleće

Postavljeno: 28.12.2020

Zabavni park Šarengrad, koji se gradi na prostoru iza Vatrogasnog doma i naselja Rasadnik 2 u Kruševcu, otvoriće vrata posetiocima na proleće naredne godine, rekli su za KruševacGrad u ovdašnjoj Turističkoj organizaciji. Iako je epidemija usporila radove, oni će biti završeni do kraja ove godine, a u narednim mesecima Šarengrad će dobiti i sav potreban mobilijar

Kompleks Šarengrad namenjen je prvenstveno najmlađima, a sadržaće replike dinosaurusa raznih veličina, kao i mnoštvo drugih zabavnih sadržaja, najavljuju u Turističkoj organizaciji.

– Zbog pandemije korona virusa radovi na drugoj fazi izgradnje Šarengrada su neznatno produženi i završavaju se do kraja godine, dok će ovaj park prve posetioce moći da primi na proleće 2021. godine – objašnjava za KruševacGrad Suzana Milosavljević, direktorka Turističke organizacije.

Druga faza je, inače, obuhvatila izgradnju biletarnice, suvenirnice, poslovne prostorije i kafe restorana sa dečijom igraonicom kao i njihovo opremanje, te postavku urbanog mobilijara, ozelenjavanje i završetak ostalih građevinskih radova.

Za početak sledeće godine predviđena je montaža i postavka dečijeg mobilijara na kružnim igralištima. Šarengrad je koncipiran tako da bude prilagođen svim kategorijama, kako po pitanju sadržaja tako i u smislu tehničke opremljenosti.

– Tu će biti prostor za zajedničku igru dece opremljen klackalicama, ljuljaškama, đihalicama, veliki broj elemenata za zabavu i rekreaciju, dok će ograda biti oslikana muralima u unutrašnjem delu. Centralno igralište biće prilagođeno osobama sa invaliditetom, igrališta će biti izgrađena za decu različitiih uzasta, od 0 do 12 godina, a sadržaće i vodene površine sa fontanom i mostićima – navodi Milosavljević.

Ukupna vrednost radova na izgradnji Šarengrada iznosi oko 130 miliona dinara, a investitori su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Grad Kruševac.

D, M.

Ostale vesti

back-to-top