Saradnjom tri ženske organizacije do nove predstave i sadnica

Postavljeno: 04.03.2022

U saradnji tri ženske grupe, Asocijacije žena Mitrovice za ljudska prava sa Kosova, Centra za devojke iz Niša i kruševačkog Udruženja žena Peščanik, u Zvečanu je održana pozorišna predstava O 2.

Predstavu su izvele Dragana Jovanović i Tatjana Nikolić, u  okviru projekta „Žene za mir i sigurnost – ka unapređenju odnosa između Srbije i Kosova“, koji uz podršku Evropske unije realizuju Udruženje žena Peščanik i Asocijacija žena Mitrovice za ljudska prava.

Reč je novoj predstavi Centra za devojke, koja je u Mitrovici imala tek svoje drugo izvođenje – kaže Tatjana Nikolić, osnivačica i aktivistkinja Centra i dodaje da su tokom predstave zasađena dva drveta te da je, zahvaljujući predstavi, naša planeta do sada bogatija za četiri stabla.

Predstava 02, koju su osim aktivistkinja pratili građani i građanke Zvečana, deo je aktivnosti i napora, koji ulažu aktivistkinje Rasinskog i Mitrovačkog okruga i šire, za unapređenje kontakata i komunikacije među građankama i građanima Kosova i Srbije i za povećanje učešća žena u dijalogu Beograda i Prištine.

Udruženje žena Peščanik i Udruženje žena Mitrovice za ljudska prava podsećaju javnost, građanke i građane, da su i Srbija i Kosovo potpisnice Rezolucije UN 1325 „Žene mir bezbednost“, koja obavezuje države na preduzimanje mera za unapređenje bezbednosti žena što podrazumeva i uključivanje žena u sve društvene, političke i mirovne tokove i procese.

Tekst i foto: Udruženje žena „Peščanik“

Ostale vesti

back-to-top