Samohranoj porodici Lazarević u Botunji neophodna pomoć

Postavljeno: 06.05.2021

Milivoje Lazarević iz bruskog sela Botunja nesrećnim spletom okolnosti ostao je sam sa dvoje male dece, dečakom od 5 i devojčicom od 3 i po godine, u trošnoj staroj kućici, bez ikakvih prihoda i bez mogućnosti da ih stekne. Kako bi deci obezbedio ono najosnovnije, potrebna mu je pomoć dobrih ljudi

Prošle godine kao da se sve zaverilo protiv Milivoja i njegovo dvoje dece. Najpre ih je napustila majka, a potom su, u razmaku od tri meseca, ostali i bez bake i deke. Milivojev otac preminuo je u martu, a nedugo potom i majka, u junu.

– O deci sam brine bez ikakvih primanja. Zbog brige o deci nije u mogućnosti da zarađuje – kaže njegova sestra Marija. I ona i njegova druga sestra pomažu koliko mogu, ali to nije ni izbliza dovoljno da obezbedi osnovne potrebe mališana, dodaje Marija.

– Milivoje je sve do prošle godine radio na svakakvim poslovima, nijednog se nije libio da prehrani porodicu. Zime je provodio radeći na Kopaoniku tokom sezone, leta nadničeći u njivama. Sada sve to ne može, jer nema kome da ostavi decu – objašnjava Marija.

Od pomoći su bile i penzije koje su njegovi roditelji unosili u zajedničko domaćinstvo, a ne može da ostvari ni pravo na socijalnu pomoć jer se na njega, nakon očeve smrti vodi nešto malo zemlje.

Iako je još prošlog leta predao zahtev za starateljstvo nad decom, što bi mu omogućilo da kao samohrani roditelj ostvari neka socijalna primanja, rešenja još nema.

Milivoje sa svoje dvoje dece trenutno živi u trošnoj staroj kućici u kojoj sve nedostaje. Nova, takođe mala kuća, koju je počeo da gradi u neka bolja vremena, stigla je samo do ploče i sada kisne i propada, a nadao se da će u njoj moći da svojim mališanima obezbedi bar minimalne uslove za normalan život.

O teškim Milivojevim životnim okolnostima znaju i u tamošnjem Centru za socijalni rad, ali malo šta mogu da urade dok se konačno ne reši pitanje starateljstva nad decom. Do tada, Milivoju i njegovim mališanima, ne preostaje ništa drugo do da se nada u pomoć rodbine i dobrih ljudi.

Žiro račun za uplatu pomoći, otvoren na ime Milivoja Lazarevića glasi: 160-5300101907343-09 Banka Intesa. Kontakt telefon za one koji bi želeli da se dodatno informišu i ponude pomoć, je 062 8902731.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top