Sajam obrazovanja za učenike završnih razreda osnovnih i srednjih škola  

Postavljeno: 01.05.2022

U Kruševcu se, 4. i 5. maja, u Hali sportova, organizuju Sajam obrazovanja i profesionalne orijentacije za učenike osmog razreda i Sajam visokih škola i fakulteta. Organizator je Školska uprava, u saradnji sa Gradskom upravom grada Kruševca i ovdašnjim Sportskim centrom,a cilj sajma je da se učenicima osmog razreda i njihovim roditeljima i učenicima završnih razreda srednjih škola, pruži pomoć pri izboru upisa željene srednje škole ili fakulteta

Očekujemo da učesnici Sajma obrazovanja i profesionalne orijentacije budu sve srednje škole Rasinskog okruga, Vojska Srbije – kasarna Car Lazar iz Kruševca, Nacionalna služba za zapošljavanje – filijala u Kruševcu, Dom učenika pri Srednjoj školi „Sveti Trifun“ Aleksandrovac, Dom učenika u Trsteniku i drugi -kaže Zoran Asković, načelnik Školske uprave.

Za Sajam visokih škola i fakulteta do sada se prijavilo 11 visokih škola i fakulteta iz osam gradova Srbije.

Pored predstavljanja srednjih škola Rasinskog okruga i visokih škola i fakulteta i deljenja promotivnog materijala, postavljanje pitanja predstavnicima srednjih škola, visokih škola i fakulteta, učenici će moći da vide koliki im je broj poena potreban za upis željenog zanimanja ( od prošle i prethodnih godina ) ili željenog fakulteta ili visoke škole– ističe načelnik.

Sajam obrazovanja i profesionalne orjentacije održaće se u sredu, 4.aprila, od 12 do 15 časova u Hali sportova u Kruševcu, a Sajam visokih škola i fakulteta na itom mestu,u četvrtak, 5.maja od 12 do 15 časova.

M.S.

 

 

Ostale vesti

back-to-top