Šahisti dva kluba iz Kruševca kao maratonci

Postavljeno: 26.09.2021

Kruševački šahisti poput maratonaca. U subotu uveče su u Aleksandrovcu učestvovali na Prvenstvu centralne Srbije. Danas (nedelja) su u Kruševcu, na brzopoteznom turniru, odmerili snage, njih 14 šahista iz klubova Kruševac i Čarapani, kao i gosti po želji

Najbolji je bio Slavoljub Đokić iz SK Kruševac sa devet poena, Dejan Ristić iz SK Čarapani je drugi sa osam i po, Mladen Popović klupski kolega Đokića je treći da sedam i po poena, Zoran Jovanović (Čarapani) četvrti sa 7,5, a peta pozicija pripala je Zoranu Micanoviću iz SK Kruševac sa sedam poena.

Najuspešnijim takmičarima dodeljene su novčane nagrade.

Inače, posle drugog kola Prvenstva centralne Srbije, koje se juče igralo u Aleksandrovcu, domaćin SK Župa je u vođstvu sa 7 poena. Kruševački Čarapan je drugi sa 5, Kruševac je na trećem mestu sa 4, dok je SK Rokada iz Varvarina bez bodova.

Miroslav Jovanović sa belim figurama remizirao je sa Slavoljubom Đokićem iz Kruševca (na slici). Šah klub Čarapan iz grada pod Bagdalom savladao je SK Rokada iz Varvarina 4:2.  U 3. kolu Kruševac i Čarapan su remizirali 3:3, a Župa slavila 3,5:2,5 u duelu sa šahistima iz Varvarina.

Finale je u oktobru u Kulturnom centru na Zlatiboru.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top