Sa Ljiljanom Maksić o aktuelnom trenutku kruševačkog ženskog rukometa

Postavljeno: 15.02.2023

Da bi što spremnije dočekale nastavak prvenstva u Super B ligi 12. marta i gostovanje kod Beograda, rukometašice Napretka 12 imaju svakodnevno treninge u Hali sportova. Nedavni poraz u finalu Kupa Srbije od Vojvodine iz Novog Sada je arhiviran.

-Bilo je to, u svakom slučaju, jedno veliko iskustvo za devojke. Sa druge strane ta utakmica je malo poremetila plan priprema, jer smo morali da prekinemo bazični deo i krenemo sa loptom. Zbog toga je ponovo aktuelan rad na kondiciji, a potom ćemo nastaviti sa taktičko – tehničkim delom prirpema i uverena sam, biti spremne za drugi deo prvenstva – ističe Ljiljana Maksić „alfa i omega“ Napretka 12.

Kruševačke rukometašice su, pomalo i neočekivano, visoko pozicionirane na tabeli Super B lige, na drugom mestu i sa velikim šansama da se vrate u elitu srpskog rukometa.

-Iskreno, moj plan je bio da se u ovom rangu zadržimo bar dve godine, da sazrimo kao ekipa, da se organizaciono konsolidujemo. Nekada je Napredak imao Vladu Lapčevića, Peru Dunjića i odličnu upravljačku strukturu. Sada klub vode praktično dva čoveka, ali eto – ukazala nam se lepa prilika i daćemo sve od sebe da je iskoristimo, međutim, ovo je još uvek samo jedan mali korak ka nekadašnjem putu „žorkica“ koje su donele pod Bagdalu evropski trofej.

Na pitanje: ima li danas u klubu devojaka koje mogu da budu dostojne naslednice igračica iz njene generacije, nekadašnja reprezentativka i ubojiti strelac, čiji rekordi teško da će ikad biti dostignuti, odgovara:

-Žao mi je što smo ostali bez pivotmena Jane Jevtić, koja je kod nas prošla sve selekcije. Da je nastavila da trenira, sigurna sam da bi za godinu, ili dve, bila reprezentativka. Jana, inače đak generacije u Gimnaziji, je prednost dala školi i rešila da se posveti pripremama za prijemni ispit za upis na fakultet. Ima potencijala u ekipi, naravno. Katarina Radović, srednji bek, je ponikla u Župi. Bila sam joj prvi trener. Kasnije je igrala sa Zvezdu, Naisu, Jagodinu. Obećala je da će, ukoliko se plasiramo u prvi, ili drugi rang takmičenja doći kod nas. I održala je reč, došla je kada smo se plasirali u Super B ligu, sa namerom da odigra sezonu besplatno, zbog mene. Nisam očekivala da ću u životu tako nešto doživeti. Već ostvarena i dokazana igračica, a nije zaboravila na početke i obećanje koje je dala kao devojčica. Naravno, rekla sam ja da će i ona dobiti koliko i ostale devojke, skromno i danas je Kaća pravi lider našeg tima – zaključuje Ljiljana Maksić.

Ostale vesti

back-to-top