Rukometašice ukrstile koplja sa rukometašima

Postavljeno: 26.08.2022

Rukometašice kruševačkog Napretka marljivo treniraju u Hali sportova, a prvu kontrolnu utakmicu imale su protiv muškog RK Kruševac.

– Zadovoljni smo zalaganjem i igrom obe ekipe. Posebno mi je drago da su rukometaši napravom putu povratka, onako kako i dolikuje iz prošlih vremena, a i naša pobeda. Mi valja da pobeđujemo naše rivale u Super „B” rangu koju smo izborili u nadmetanju sa ŽRK Bekament 2 iz Aranđelovca u dva meča. Ugostićemo ŽRK Prokuplje i odmeriti snage. Za sada smo zadovoljni kako devojke rade – kaže direktorka kluba Ljiljana Maksić.

Trener Igor Rakić potvrduje rešenost svojih izabranica da se neće obrukati u višem rangu.

– S obzirom da su igračice pokazale maksimalnu odgovornost u obavljanju zadataka u pripremnom periodu, verujem da nećemo igrati podređenu ulogu u narednom šampionatu. Za sada sve funkcioniše super, baš kao i naziv ranga koji nam je zasluženo pripao – tvrdi Igor Rakić.

Predsednik kluba Igor Šljivić se raduje onim što je do sada video na treninzima i smatra da će Napredak 12 krupnim korakom napred bivšem rukometnom jatu.

– Cilj je elita. Najviši rang u državi. Svi smo posvećeni tome, a najvažnije je da to žele i pokazuju da mogu rukometašice i struka – naglašava Igor Šljivić.

Lj. Marković

Ostale vesti

back-to-top