Rukometašice Napretka 12 mogu i žele Super ligu

Postavljeno: 22.01.2022

Posle titule vicešampiona u prvom delu prvenstva Prve lige Zapad, rukometašice Napretka iz Kruševca su spremne da učine i više od toga

Po rečima direktorke kluba, Ljiljane Knežević Maksić, druge mesto u prvom delu takmičenja, iza Bekameta iz Aranđelovca, koji neće moći u viši rang, tu je GŽRK Napredak 12. Rukometašice počinju sa pripremama i nadaju se tituli šampiona i prelasku u viši rang.

-Mi smo apsolutno spremni kao i odbojkaši Antene, od klubova u Lazarevom gradu, da se borimo za plasman u viši rang. Manjkaju sredstva, međutim, gde smo praktično nemoćni da, za sada, učinimo korak više. Šteta bi bila da ovaj grad ne afirmiše sportove koji mogu i hoće u viši rang, a tu bi trebalo napraviti zaokret u raspodeli para za život i rad klubova. Mi u Napretku ne tražimo ništa što nam ne pripada po rezultatima, ali uveravamo sve da smo na pravom putu povratka na stare staze ovog kluba, odnosno Superligaško društvo. Šteta je što o tome oni koji bi trebalo da vode računa razmišljaju i ponašaju se drugačije. Nisam sigurna da je deoba „novčanog kolača“ iz budžeta apsolutno ispravna, a samo malo bi trebalo zaokreta u tom pogledu i bili bi zadovoljno. Ovo govorim i kao vesnik u lokalnoj samoupravi i kao direktor voljenog kluba i smatram da je vreme da najodgovorniji ljudi u Kruševcu promene stav o načinu finansiranja klubova, pogotovu onih koji mogu i hoće viši rang, smatram da je to i želja svih ljubitelja sporta u ovom grad – ističe direktorka Ljiljana Knežević Maksić.

Kruševljanke će trenirati u Hali sportova u Kruševcu, prozivka je zakazana za 26. januar.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top