Rukometašice Napretka 12 i kuglaši Cara Lazara vicešampioni

Postavljeno: 06.04.2023

Najbolji rezultati u superligaškom i prvoligaškom društvu pripadaju GZRK Napredak 12, koji bije bitku sa Crvenom zvezdom za čelnu poziciju u Super B ligi. Mesto vicešampiona u Prvoj ligi Srbije overili su i kuglaši kluba Car Lazar. Ovakav klupski uspeh u carskom gradu Kruševcu nismo imali u novije doba.

Ženski rukometni klub, koji je jedini u ovom delu Pomoravlja, osvojio u prošlosti kup gradova Evrope, bio je ŽORK Napredak, a sada, u ovom izdanju, na najboljem je putu da kao Super B ligaš, Napredak ponovo priušti ljubiteljima rukometa rezultate dostojne prošlosti.

Kuglaši su osvajanjem jednog boda u gostima protiv kragujevačkog kluba Pak promet, u poslednjem kolu ovog dela prvenstva Prve lige, zauzeli drugo mesto, iza prvog kluba, Mladosti iz Kragujevca.

Zanimljivo je, inače, da su se kuglaši Cara Lazara dobrovoljno prijavili za niži rang takmičenja, iako su rezultatski bili legitimni članovi najelitnije Super lige, tako što su iskoristili određena pravila Kuglaškog Saveza Srbije.

Šta će biti u nastavku takmičenja dva pomenuta kluba nije zahvalno za prognozirati. Rezultati iz bliske prošlosti daju nam za pravo da se nadamo najboljem.

Ljubiša Marković

Ostale vesti

back-to-top