Rukometašice Napretka 12 dva meča do trijumfa u baražu

Postavljeno: 09.05.2022

Rukometašice kruševačkog Napretka na pragu su plasmana u Prvu B ligu. Kruševljanke su sinoć, na svom parketu, u revanš meču baraža i drugi put zaredom pobedile ZRK Metalac iz Valjeva 31:29 (14:12). Junak ovih duela bila je Jovana Bartošić.

 -Pobedama u Valjevu i sada u Kruševcu, pokazale smo da imamo tim za viši rang od Prve lige Zapad. Viza za to čemu smo svi u klubu bili posvećeni tokom prvenstva i sada u baražu biće u našim rukama 14/15.maja, kada ćemo dva puta odmeriti snage sa ZRK Bekamentom bb 2 iz Aranđelovca. Sigurna sam da ćemo se mi radovati nakon tih susreta – ističe Jovana Bartošić.

Srećan je bio i trener Napretka 12 Igor Rakić:

-Kada smo se iz Valjeva vratili kao pobednici u prvoj utakmici baraža, znao sam da će naši navijači u revanšu gledati reprizu. To se srećom i obistinilo, mada smo rezultatski u gostima bili i ubedljiviji, ali za naše devojke ovo je dobra uvertira pred odlučujući korak za ulazak u Prvu B ligu. Valja se usredsrediti i u dva meča, kao gost i domaćin kroz šest, odnosno sedam dana, slaviti i ostvariti mesto u srpskom rukometu, koje našem timu i pripada.

Direktorka kluba Ljiljana Knežević je, poput svih drugih optimista.

Smatram da nas niko, pa ni Aranđelov;anke neće zaustaviti u pohodu ka višem rangu – veli ona.

I predsednik klub Igor Šljivić je uveren u konačan uspeh svog tima:

Mi smo i u prevenstvu zauzeli prvo mesto, a Bekament bb 2 je bio nešto slabiji.Tako će biti i sada u završnici baraža.

Lj.Marković

 

Ostale vesti

back-to-top