Rukometašice Napretka 12 dobile prvu utakmicu baraža

Postavljeno: 05.05.2022

Gradski ženski Rukometni klub Napredak 12 iz Kruševca zasluženo je sinoć dobio prvi susret baraža za plasman u Super B ligu, u gostima ŽRK Metalac u Valjevu 27:31. Najbolji pojedinac bila je Tijana Ilić.

Zadovoljstvo je igrati za klub iz Lazarevog grada. Bilo je i teških minuta na ovoj utakmici, ali pobednički duh je vladao kod svih nas i nismo dozvolili domaćinu da nam nametne svoju igru i eventualno pobedi– navela je Ilić.

Radost u taboru Kruševljanki, posebno direktorke Ljiljane Maksić, koja je tokom karijere dala izuzetan doprinos nekadašnjem jugoslovenskom rukometu.

Nije bilo lako ni na ovom, a čeka nas još nekoliko susreta. Najpre, naredne nedelje pružicemo revanš timu iz Valjeva u 19 sati u Hali sportova u Kruševcu. Očekujemo i znatno veću posetu nego do sada i verujemo u nas trijumf. Ove devojke su zaslužile aplauze ljubitelja rukometa pod Bagdalom za prvu rundu baraža u Valjevu, a u Kruševcu samo očekujemo reprizu– istakla je Maksić.

Do višeg ranga rukometašicama Napretka 12 predstoje, pored već pomenutog i dueli sa Loznicom, iz istoimenog grada, te sa Bekamentom bb 2 iz Aranđelovca.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top