Rukometaši Kruševca nadigrali Bane iz Raške

Postavljeno: 18.03.2021

Muški Rukometni klub Kruševac, u prvenstvenom susretu Prve lige Zapad, kao domaćin savladao je RK Bane iz Raške 29:26. Tri gola razlike je dovoljno za zadovoljstvo Kruševljana

– Važno je šta semafor pokazuje. Svi pamte rezultat, ostalo se zaboravlja. Zato moramo biti zadovoljni učinkom naših izabranika – kaže trener Đordje Pljevaljčić.

Najiskusniji u pobedničkom timu Mirko Mihajlović srećan je zbog trijumfa i smatra da RK Kruševac može i bolje.

– Da nije ove belosvetske muke da pandemijom, sve bi bilo drugačije. Ali, šta mi tu možemo. Na parketu se maksimalno zalažemo da sami sebe ne brukamo, razume se i klub i sve pristalice rukometne igre – ističe Mihajlović.

Direktor kluba Miodrag Trifunović Piklja biranim rečima govori o ovoj generaciji koja je naslednik ORK Napredak, koji je, bez preke potrebe nestao sa mape srpskog rukometa.

– Kada se to dogodilo i Napredak prestao da postoji, mi smo odlučili da iz sopstvene škole rukometa RK Kruševac regrutujemo igrače i nastavimo tradiciju ovog sporta u Kruševcu. Smatram to opravdanim i dobrim potezom, a rezultatima ćemo potvrditi da smo bili u pravu -tvrdi Miodrag Trifunović.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top