Rukometaši Kruševca i dalje prvoligaši

Postavljeno: 20.06.2021

Iako su jedno vreme bili drugi u Prvoj muškoj rukometnoj ligi Zapad B, članovi RK Kruševac su prethodnu turbulentnu sezonu završili na devetom mestu, što je dovoljno da sačuvaju status prvoligaša. Zadovoljstvo ne kriju ni najiskusniji igrač Mirko Mihajlović, ni direktor kluba Miodrag Trifunović

– Iako sam u grupi stare garde rukometaša, smatram da se nismo obrukali. Naprotiv, bili smo od koristi mlađim igračima, pa otuda i ovakav rezultat – kaže Mirko Mihajlović koga bi, iako je u 32. godini, poželeli mnogi klubovi u ulozi pivotmena.

– Valja znati da smo kao domaćini najviše susreta igrali van grada Kruševca, što je za sve bilo otežavajuće. Ali izdržali smo sve – ne krije zadovoljstvo Mirko Mihajlović, koji je, inače, diplomirao na Ekonomskom fakultetu, a njegov rođeni brat Nenad na Poljoprivrednom.

I direktor Miodrag Trifunović veruje da je ovaj tim zaslužio sve pohvale kada je odlučio da od Škole rukometa prihvati ligaško takmičenje.

– Presudno je bilo kada je ugašen ORK Napredak. Smatrali smo da ovaj grad ne zaslužuje da nema muški rukometni klub i računamo da smo ispravno postupili – objasnio je Miodrag Trifunović.

Lj.Marković
Foto: iz arhiva Kluba

Ostale vesti

back-to-top