RPK Kruševac učestvovala na promotivnoj konferenciji drugog online sajma u kineskom gradu Ningbou

Postavljeno: 21.04.2021

Vlada grada Ningboa, a pod pokroviteljstvom Kineskog Ministarstva trgovine, organizuje drugi online sajam u Ningbou 2021, koji je namenjen kompanijama koje izvoze ili planiraju da izvoze svoje proizvode u Kinu. Konferenciji je u organizaciji ovdašnje Privredne komore prisustvovalo četrdesetak kompanija iz Rasinskog okruga, kao i rukovodstvo Ovdašnje Regionalne privredne komore

Sajam u Nangbou se organizuje u okviru inicijative „Jedan pojas jedan put“, koji ima za cilj da stvori mogućnosti za saradnju kompanija u okviru inicijative 16 +1. Sajam će se održati od 8. do 11. juna ove godine a učešće je besplatno.
U cilju promocije Sajma, danas je održana i promotivna onlajn konferencija. Na konferenciji je učestvovalo i četrdesetak predstavnika kompanija iz Rasinskog okruga. U ime Regionalne privredne komore Kruševac konferenciji su prisustvovale v.d. direktorka Komore Maja Marković i koordinartorka za industriju Aleksandra Aleksić.

Regionalna privredna komora Kruševac, inače, već godinama ima uspešnu saradnju sa Kineskom Centralno-logističkom Zonom – CECZ u Budimpešti, čiji je jedan od osnivača Kinesko Ministarstvo trgovine, i kao značajan partner pozvana je da sa svojim kompanijama partnerima učestvuje na sajmu, na kome će učestvovati i partneri i kompanije iz Rumunije, Mađarske, Ukrajine, Slovenije, Slovačke, BiH i drugih država.

Komora poziva poziva sve zainteresovane kompanije koje žele da se se predstave na Drugom online sajmu u Nigbou, da se jave na mejl: [email protected]

Organizatori današnje konferencije bili su: Odeljenje za trgovinu pokrajine Džeđang, Vlade grada Ningbo, organizacionog komiteta China-CEEC Expo i Ningbo centra za CEEC Expo i promociju saradnje.

Ž. M.

Ostale vesti

back-to-top