Retrospektiva: Sportska 2021. godina – NOVEMBAR

Postavljeno: 15.01.2022

Sa 12 osvojenih medalja, Karate klub Kruševac najuspešniji na Evropskom prvenstvu u Beogradu, koje je okupilo 21 reprezentaciju. Nastupajući za reprezentaciju Srbije, do četiri medalje došli i karatisti Prve petoletke

 – Praktično smo u svim ovim uzrastnim kategorijama osvajali medalje i na taj način potvrdili zaista visoki renome koji Klub zasluženo uživa – rekao je predsednik Kluba Kruševac Marko Tomić.

FK Napredak nastavlja takmičenje u našem najmasovnijem takmičenju, Kupu Srbije. U šesnaestini finala u Pančevu je pobedio ekipu Železničara.

Imali smo u novembru u GRAD-u i posebnu priču o nedavnom poduhvatu naše sugrađane Evice Jeremić. Tri i po decenije bavljenja planinarenjem, koje čini i osvajanje Mon Blana, Ararata, Elbrusa, Damavanda, Čukung Ria i brojnih ekspedicija, zaokružila je ova članica Planinarsko sportkog kluba Jastrebac, usponom na Island Pik na Himalajima, na visini od 6.189 metara.

– Sve moje dosadašnje planinarsko iskustvo, osvojeni vrhovi i svi vikendi provedeni na Jastrepcu, zaokruženo su sada i dobili su svoje puno značenje – rekla je za GRAD Evica po povratku sa Himalaja.

Biciklisti kruševačke Bele stene poneli su titulu najuspešnijeg kluba na brdsko-biciklističkom maratonu “Vlasotince 2021” osvojivši šest medalja. Time su još jednom potvrdili renome, koji čine sve učestalije pobede na takmičenjima poput ovog.

Piše: Slavoljub Marković

Na fotografiji: Evica Jeremić, članica PSK Jastrebac, osvojila Island Pik na Himalajima

Ostale vesti

back-to-top