Retrospektiva: Sportska 2021. godina  – MART

Postavljeno: 04.01.2022

Lepe vesti stigle su sa Otvorenog prvenstva Srbije u Beogradu. Takmičarka Plivačkog kluba Rasina Anastasija Nikolić osvojila je tri medalje – po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu, dok je Nikola Živković iz Plivačkog kluba Napredak osvojio bronzano odličje

U poslednja tri superligaška kola Napredak je osvojio sedam važnih bodova u borbi za opstanak, ali se na tabeli i dalje nalaze u tzv. zoni ispadanja.

Na Gradskom stadionu u Kruševcu, na prvenstvenoj utakmici Prve lige između Trajala i Dinama iz Vranja, nije bilo golova, ali je bilo svačega drugog što nema veze sa sportom, zahvaljujući treneru Vranjanaca, Draganu Antiću. On je isključen zbog vređanja sudije Jelene Cvetković, ali se nije završilo na crvenom kartonu, pa je osim redara reagovala i policija. Osiono ponašanje Antića nastavljeno je i van terena, kada je najavio da će ponovo učiniti isto i da se ne libi da ponovi verbalno nasilje: “Četvrti sudija je ženska, jesam je vređao i vređaću je hiljadu puta ako dođe opet”. Nema ovo nikakve veze sa sportom, ali nažalost ima sa dešavanjima na našim sportskim terenima.

Vladimir Bačanin vratio se iz Kolumbije, gde se pripremao za predstojeće Svetsko prvenstvo u paraglajdingu u Francuskoj.

Takmičari Palestre nastavili su da postižu odlične rezultate na državnim prvenstvima Specijalne Olimpijade Srbije. U Zrenjaninu su, na takmičenju u plivanju, osvojili novih pet medalja. Za naš medij je govorila predsednica Kluba Mirela Milojević:

– Važno je da se deca ponovo takmiče i druže. Pandemija je sve nas uzdrmala, a najviše što je našim sportistima nedostajalo bili su njihovi vršnjaci i nastavak treniranja i druženja, jer znamo da u psihofizičkom smilu ovoj deci mnogo znači da se u kontinuitetu bave sportom, prvenstveno zbog zdravlja, ali i socijalizacije.

Piše: Slavoljub Marković

Na fotografiji: Anastasija Nikolić

 

 

 

Ostale vesti

back-to-top