Retrospektiva: Sportska 2021. godina – MAJ 

Postavljeno: 08.01.2022

Maj je bio mesec završetka više takmičarskih liga, pa samim tim i sezonskih svođenja računa. Kada je najviši rang u pitanju, FK Napredak je prvenstvo Super lige Srbije okončao na 11. mestu, što je bio čist ćar s obzirom da je dugo imperativ bio ostati u fudbalskoj eliti

– Ovo je meni najteža polusezona u karijeri, za 25 godina. Došao sam u tim koji je imao 18 bodova i malo šansi za opstanak. I mnogi su nas napadali… Uvek sam radio pošteno, tako smo se borili i sada i mogu da kažem da je na kraju svako dobio ono što je zaslužio. Iza dobrih rezultata ove ekipe stoji samo marljiv rad i zalaganje svih – odahnuo je posle svega prvi trener Milan Đuričić.

Ali se zato u niži rang takmičenja preselio FK Trajal. Nakon što se provukao u prethodnom prvenstvu, u ovom nije i kao 15. tim na tabeli vratio se u Srpsku ligu. Posle svega viđenog, možda je jedno ovakvo resetovanju timu i bilo potrebno, da se preispitaju njegovi potencijali i nađu rešenja da se vrati na put kojim se ne tako davno kretao.

Fudbalerke Napretka su takmičenje u Prvoj ligi završile na četvrtom mestu, a Kup Rasinskog okruga osvojio je Trstenik PPT, koji je posle izvođenja jedanaesteraca, nadigrao kruševačko Jedinstvo 1936 sa 3:1.

Kuglaši cara Lazara osvojili su prvenstvo Prve lige Srbije. Kruševljani su dominirali celim šampionatom i zasluženo izborili povratak u kuglašku elitu, ali su kasnije odlučili da i narednu sezonu umesto u Super – igraju u Prvoj ligi. Nažalost, trstenička Prva petoletka je prvenstvo Super lige Srbije završila na poslednjem mestu, pa se seli i niži rang takmičenja.

Nisu se proslavili ni vaterpolisti Rasine, koji su prvenstvo Prve A lige završili su na pretposlednjem mestu, koje je ipak bilo dovoljno da i naredno igraju u istom rangu takmičenja. Trener Aleksandar Milovanović objasnio je da se ekipa u ozbiljnoj konkurenciji oslonila isključivo na sopstvene snage, smatrajući to dobrim receptom.

Karavan Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, najveće manifestacije amaterskog sporta za decu i omladinu na našim prostorima, stigao je i do Kruševca, gde se čak šesto školaraca nadmetalo u pet disciplina.

– Igre su po drugi put stigle u Kruševac i svedoci smo velike masovnosti. Podigli smo sve škole, ceo grad i doneli učesnicima nezaboravno iskustvo – rekao je koordinator Igara za Rasinski okrug Miljko Đokić.

Na Gradskom stadionu u Ćupriji održano je državno prvenstvo u hodanju na stazi, koje je takmičarkama Atletskog kluba Kruševac donelo tri nove medalje – dve zlatne i jednu srebrnu. Najsjajniju je osvojila Anja Nedeljković na pet kilometara, sa ličnim rekordom (26:54.45).

Na svom prvom međunarodnom turniru, „Beograd trofeju“, takmičari kruševačkog Kik boks kluba Car Lazar osvojili su u jakoj konkurenciju jednu srebrnu i tri bronzane medalje.

Trsteničani su se već dokazali kao uspešni takmičari u sportovima snage, pobravši brojne medalje u obaranju ruke, da bi zatim počeli da ih osvajaju i u dizanju tegova. Uspešno su organizovali Serbian open kup u benč presu sa učesnicima iz cele Srbije i okruženja, čiji je apsolutni pobednik ovdašnji Vladimir Savić, jedan od najtrofejnijih sportista snage u zemlji.

Piše: Slavoljub Marković

Na fotografijama: Kuglaši cara Lazara osvojili prvenstvo Prve lige Srbije, Karavan Sportskih igara mladih u Kruševcu,  Trajal se i zvanično oprostio od Prve lige

Ostale vesti

back-to-top