Retrospektiva: Sportska 2021. godina  – JANUAR

Postavljeno: 02.01.2022

Sportski savez grada Kruševca tradicionalno je proglasio najuspešnije sportiste, ekipe i trenera u minuloj godini. Titula najboljeg sportiste pripala je Vladimiru Bačaninu iz Paraglajding kluba „Air 037“. Najuspešnija seniorka je Katarina Manić, članica Planinarsko sportskog kluba Jastrebac. Ekipa godine je Badminton klub „Zmajevi“, dok je njegovom treneru Draganu Antiću pripala titula trenera godine.  U konkurenciji mladih ekipa, za najuspešniju proglašen je Stonoteniski klub Napad

Fudbal je, ipak, u centru pažnje. Počeo je prelazni rok u susret drugom delu prvenstva Super lige Srbije, a novi šef stručnog štaba Napretka, koji novu polusezonu dočekuje na 15. mestu tabele, Milan Đuričić traži pojačanje u svim linijama.

– Izazova se nikad nisam plašio i mislim da ćemo ostvariti zacrtani plan i sačuvati superligaški status, u suprotnom ne bih ni dolazio u Kruševac…

U Gradu smo pisali o Kruševljaninu, fudbaleru Nemanji LJubisavljeviću, koji je sa Žalgirisom osvojio titulu državnog prvaka i osvajača Super kupa Litvanije:

– Sezona je bila duga, teška i neizvesna, naravno i zbog epidemije virusa korona, nismo je otvorili dobro i zaostajali smo osam bodova za Suduvom iz Marijampolea, ali smo zatim uhvatili dobar ritam, pobedili smo ovu ekipu u zadnjem kolu kod kuće i osvojili titulu. Naravno, pratim i fudbalska dešavanja u Srbiji i svaki put očekujem dobre rezultate Napretka i Trajala.

Takmičarsku godinu Fudbaski savez Rasinskog okruga zaokružio je dodelom nagrada „Rasinska zvezda“ najboljima u protekloj godini. Za najboljeg fudbalera je proglašen Marko Rakić iz FK Gornji Stepoš, dok je najbolji trener Nenad Anđelković iz majdevačke Sloge.

Košarkaši Napredak Juniora nastaviće prvenstvo borbom za opstanak u drugoligaškom društvu, pošto su ligaški deo sezone završili na šestom mestu u Grupi Jug.

Napustila nas je bokserska legenda, Živojin Ristić Rile, nekadašnji član Bokserskog kluba „14.oktobar“ iz njegovih najslavnijih dana, koji će ostati upamćen kao jedan od retkih boraca  sa takozvanim kontra-gardom. U štampi se pisalo o njegovoj “levici kao munji” i više od 150 pobeda u bogatoj karijeri.

Piše: Slavoljub Marković

Na fotografijama:  Seniorka godine Katarina Manić, članica PSK Jastrebac i Kruševljanin Nemanja Ljubisavljević koji je sa FK Žalgirisom osvojio titulu prvaka Litvanije

 

 

Ostale vesti

back-to-top