Retrospektiva: Sportska 2021. godina  – APRIL

Postavljeno: 05.01.2022

Članovi Atletskog kluba Kruševac zaokružili su uspešnu zimsku sezonu, koju je rekapitulirao trener Goran Begović: – Korona nas je omela u trenažnom procesu jer smo morali da radimo napolju, što u zimskim uslovima svakako nije idealno. Zato nismo mnogo ni očekivali, ali je na kraju ispalo jako dobro. Ukupno je na pojedinačnim državnim prvenstvima osvojeno 12 medalja, od toga jedna zlatna, četiri srebrne i sedam bronzanih, dok su u reprezentaciju pozvane Ana Nedeljković i Natalija Vojinović

 Na Prvenstvu Centralne Srbije u Kik boksu u Kruševcu, takmičari kruševačkog Cara Lazara osvojili su po dve zlatne i bronzane i tri srebrne medalje. Klub postoji od 2012. godine, ali mu je ovo bio prvi zvanični takmičarski nastup.

Košarkaši Napredak Juniora plej aut fazu takmičenja završili su na trećem mestu, što im je obezbedilo da i u narednoj sezoni igraju u istom rangu. Da je moglo bolje, verovatno je moglo, ali je osnovni cilj ekipe ispunjen, a to je sačuvan drugoligaški status.

Na Državnom školskom prvenstvu u plivanju, mladi plivači iz Kruševca osvojili su jednu zlatnu i sedam bronzanih medalja. Najsjajnije odličje pripalo je Janji Krstić, učenici Gimnazije. Savez za školski sport Grada Kruševca ove godine, inače, ima aktivne projekte Zdravo rastimo i Sport u škole.

U najbitnijem meču sezone, igrači stonoteniseri Napada poraženi su od Prve petoletke i izgubili sve šanse za osvajanje prvenstva Druge lige. Na kraju će se morati zadovoljiti vicešampionskom titulom.

Posle serije loših rezultata, FK Trajal je smenio sa mesta šefa stručnog štaba Gorana Lazarevića, a u središtu pažnje fudbalske javnosti bila je sumnja bačena na regularnost utakmice u Kruševcu između Trajala i Jagodine, na koju je upozorila UEFA… Odmah je reagovao predsednik Fudbalskog saveza Rasinskog okruga Vladan Gašić, demantujući taj navod, rekavši da se klub nikad nije bavio nečasnim radnjama.

– Ne želimo da nas neko na ovaj način blati jer smo jedan od klubova koji se najčasnije i najpoštenije bori od samog početka a u prilog tome idu i poslednje tri utakmice gde smo osvojili samo bod od mogućih devet. Da se time bavimo mi bismo u tri meča trijumfovali i ne bismo se borili za opstanak – rekao je tim povodom Gašić.

Piše: Slavoljub Marković

Na fotografijama: Članovi Atletskog kluba Kruševac zaokružili uspešnu zimsku sezonu i Košarkaši Napredak Juniora u plej autu sačuvali ligaški status

 

Ostale vesti

back-to-top