Rekordan broj takmičara na Vidovdanskom stonoteniskom turniru

Postavljeno: 25.06.2024

Šestu godinu zaredom, Stonoteniski klub Napad je organizovao Vidovdanski turnir u kruševačkoj Hali sportova. Ukupno je učestvovalo 166 takmičara iz Srbije, Bugarske i Bosne i Hercegovine čime je ovogodišnji turnir bio najmasovniji i najkvalitetniji od svih prethodnih

Prvog dana su nastupali igrači mlađih kategorija, gde su kruševački stonoteniseri ostvarili zapažene rezultate. Nikola Vranjanac iz kluba Ping Pong osvojio je prvo mesto u kategoriji kadeta, dok je njegov klupski kolega Vasa Radojević došao do bronze u mini kadetima.

Kod juniora najbolji je bio stonoteniser Napada, Branislav Smiljković, a Kruševljanka Nina Gavrilović je osvojila srebrnu medalju.

Drugi dan je bio rezervisan za seniore, veterane i rekreativce. U seniorskoj konkurenciji prvo mesto je osvojio Danilo Bogavac iz kragujevačkog Radničkog. On je u finalu pobedio Branislava Smiljkovića koji je morao da se zadovolji srebrnom medaljom.

Tri takmičarke su učestvovale u kategoriji seniorki, a najbolja je bila Novosađanka Anđela Ognjanović. Drugo i treće mesto su osvojile stonoteniserke domaćeg Napada. Srebro je pripalo Suzani Azdejković, a bronza Nini Gavrilović.

U kategoriji veterana, od domaćih igrača do medalje je došao Bojan Minović koji je osvojio treće mesto u konkurenciji od 50 do 59 godina.

Pored pehara, medalja i diploma, najuspešnijim stonoteniserima su podeljene i robne nagrade sponzora. Domaćin je peharima za lojalnost nagradio i takmičare koji su prevalili dug put do Lazarevog grada, a odlikovani su i pojedinci za fer-plej poteze.

N.L.

 

Ostale vesti

back-to-top