Regionalna privredna komora dodelila godišnje nagrade najuspešnijim pojedincima i kompanijama

Postavljeno: 08.01.2018

Kompanije „Armature“ Aleksandrovac, PPT „Petoletka“ Trstenik, „Junior“ Brzeće, „Aroma1990“ i „DS Smith“ Kruševac, dobitnice su nagrada za uspešan rad u prošloj godini. Nagrada za menadžera godine posthumno je dodeljena Vladici Petroviću, dugogodišnjem direktoru Fabrike maziva. Priznanja koja sadrže povelju i zlatnik, Regionalna privredna komora Kruševac dodeljuje na tradicionalnom Božićnom privrednom doručku

Aleksandrovačka kompanija „Armature a.d. osvojila je nagradu za uspešno izvozno srednje preduzeće, PPT Petoletka d.o.o.je priznanje dobila za doprinos razvoju lokalne zajednice, a Junior je nagrađen za doprinos razvoju turizma u Rasinskom okruugu. Nagrada kruševačkoj Aromi pripala je za uspešno poslovanje u kategoriji malih i srednjih preduzeća, dok je DS Smith nagrađen za unapređenje kvaliteta. Priznanje za menadžera godine u ime preminulog Vladice Petrovića primili su članovi njegove porodice: brat Ivica Petrović i ćerke Roksanda i Milica.  

– Ovo je doba godine kada sumiramo rezultrate i pravimo planove. Sa zadovoljstvom ističem da je za nama poslovna godina puna dobrih privrednih rezultata – ocenio je Predrag Vukućević, direktor Regionalne privredne komore prethodnu poslovnu godinu u kojoj su, kako je rekao, ostvarene značajne investicije. Neke od njih, kao što su otvaranje fabrike, Kromberg i Šubert, ulaganje u proizvodnju u Kuper tajeru, Henkelu, kompaniji DS Smith, kupovina 14, oktobra, dolazak trgovinskih lanaca Lidl i Nepi u Kruševac, poslovna saradnja kompanija Planet Bajk i Šimano, izgradnja bioneregane, revitalizacija i uređenje izletišta Jastrebac, Fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, otvaranje novog pogona u FAM-u…, učiniće da 2018-ta godina bude zapošljavanja i boljeg životnog standarda za naše građane, zaključio je Vukićević.

Pozdravljajući kao domaćin skupa brojne učesnike ovog događaja, Vukićević je podsetio i na činjenicu da je Komora u prošloj godini, u oblasti međunarodne saradnje ostvarila kontakte sa Nemačkom, Grčkom, Ruskom federacijom, Francuskom, Rumunijom, Kinom, Italijom, Belorusijom, Slovačkom, Republikom Srpskom, Indijom, Slovenijom, Bugarskom, privrednom komorom Drača i privrednom delegacijom iz Libije, te da je bila aktivna i kada je reč o obrazovanju.

Na polju obrazovanja, možemo se pohvaliti otvaranjem Poljoprivrednog fakulteta, prvog fakulteta u Kruševcu, što predstavlja jednu od najbitnijih investicija u znanje. Dualno obrazovanje je polje na kome smo takođe imali dobre rezultate, a saradnja privrede i obrazovanja omogućiće efikasnije školovanje i zapošljavanje mladih, jačanje populacione politike i porodice – rekao je Vukićević, dodajući da je Komora učešćem u humanitarnim akcijama pomogla opremanju više osnovnih škola, ali i kulturnoj razmeni, te poboljšanju uslova za lečenje naših sugrađana u Bolnici i Domu zdravlja.

Da je prošla godina protekla u znaku preokreta u privrednom životu i Srbije i Kruševca, ocenio je Miloš Nenezić, predsednik Skupštine i Unije poslodavaca Privredne komore Srbije i direktora Trajal korporacije.- Ako ove godine nastavimo ono što smo započeli prethodne, mislim da je puno razloga za optimizam i veru u budućnost celokupnog našeg društva – rekao je Nenezić.

Kao zajednički uspeh Privredne komore Srbije i Unije poslodavaca, uz podršku srpske Vlade, naveo je odluku da se poveća neoporezivi deo ličnih dohodaka. –To je prva zvanična inicijativa koja daje značajniju podršku svim privrednicima i daje osnovu ne samo da se poveća standard zaposlenih, već da se poveća i zaposlenost – istakao je Nenezić, ali je naglasio i da ćemo se u narednoj godini više i timski morati da bavimo nedostatkom kadrova koji onemogućava privredi da funkcioniše. On je pohvalio aktivnosti pojedinih institucija na uvođenju dualnog obrazovanja i osposobljavanju mladih kadrova ali je naglasio i da taj zadatak imaju svi. – Moramo da imamo više tolerancije i vremena da prenosimo mladima iskustva, da edukujemo mlade, da budemo tolerantni prema njihovim greškama i da ih bez preterane sujete uključujemo. Moramo od mladih da pravimo nove lidere koji će da nose naše društvo u budućnosti – poručio je Nenezić.

Gradonačelnica Kruševca podsetila je da su u sve uspehe koji su postignuti u prošloj godini utkani rad i zalaganje prethodnog gradonačelnika, Dragija Nestorovića, čiji je doprinos razvoju grada, kako je rekla, nemerljiv. Rekla je i da, bez obzira na teške uslove poslovanja, Grad radi na jačanju privrede kao i na privlačenju što večeg broja investitora. –Takođe je veoma potrebno da podstičemo i privatnu inicijativu i razvoj malih i srednjih preduzeća. Verujem da se naša vizija Kruševca kao grada otvorenosti, progresa, bogate istorije, kulturnog i društvenog napretka, može ostvariti, ali samo zajedničkim snagama – zaključila je gradonačelnica.

Besedu na Božićnom doručku održao je i vladika David  koji je ovo smatrao prilikom da sumira svoje rezultate koji su, kako je rekao, plod skladnog i spontanog odnosa sa predstavnicima grada. –Mi se pojavljujemo ovde svake godine zato što ovu kuću doživljavamo kao svoju, kao kuću koja je puna divnih ljudi sa talentima, sa srcem u grudima. To sve doprinosi divnoj atmosferi u gradu Kruševcu – rekao je vladika. On je kroz citiranje reči proroka Isaije rekao da su deca i cveće ono što nas čuva od propasti i pozvao sugrađane da uvećavaju svoje porodice. – Da imamo decu i da bismo ne mala iskustva naroda smišljeno smanjivanog mogli oplemenjivati onim čime su nas naši preci.

Božićnom doručku u Regionalnoj privrednoj komori prisustvovao je veliki broj privrednika, predstavnika javnog, političkog i društvenog života grada, ali i predstavnici Privredne komore Srbije i drugih regionalnih komora, narodni poslanici, kao i Boban Kostić, novi državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede. U svečanom delu manifestacije nastupio je hor „Sveti knez Lazar“ pod dirigentskom palicom Ružice Veškovac.

Ostale vesti

back-to-top