Raspisan poziv da se ugostitelji prijave za sistem vaučera za odmor

Postavljeno: 21.12.2021

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uputilo je poziv ugostiteljima da se prijave za dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima. Kako piše portal eKapija, poziv je upućen na osnovu Uredbe o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije

Kako navodi eKapija, vaučeri se mogu koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika, a celokupan postupak prijave, rezervacije i podnošenja zahteva za refundaciju sprovodiće se preko centralno-informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma (eTurista). Za to je neophodno da ugostitelj bude evidentiran u ovom sistemu.

Da domaći turistički promet beleži konstantan porast zahvaljujući vaučerima za odmor u Republici Srbiji, te da će oni i ove godine biti izuzetno značajni kako bi se ublažile posledice koje je pandemija korona virusa imala na sektor turizma i ugostiteljstva, izjavila je ministarka Tatjana Matić.

Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara i predstavlja maksimalni iznos sredstava koja korisnik može jednom u toku kalendarske godine koristiti za uslugu smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira koliko ga smeštaj košta.

Zainteresovani ugostitelji sve dodatne informacije u vezi sa prijavom i načinima realizacije šeme dodela vaučera mogu dobiti na internet adresi Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija: www.mtt.gov.rs.

Izvor: Ekapija

Ostale vesti

back-to-top