Radionica sporta i fotografije na Bagdali

Postavljeno: 05.07.2021

Prva u nizu radionica sporta i fotografisanja znamenitosti i prirodnih lepota grada i okoline, u kojoj je učestovalo 30 članova kruševačkog Udruženja za pomoć i unapređenje položaja dece i mladih sa posebnim potrebama “Osmeh na dlanu“ i Udruženja za pomoć osobama sa autizmom, održana je na Bagdali

Radionice se realizuju u okviru projekta „Karavan kulture i sporta“ koji finasnira Grad Kruševac po konkursu za implementaciju Lokalnog akcionog plana za mlade, a nastale fotografije biće iskorišćene za izradu suvenira našeg kraja.

– Želimo da pokažemo mogućnosti naših korisnika, doprinos i uključivanje u društveni život uz podršku Grada i sugrađana. Prva radionica, koju je vodila profesorka Mirela Milojević, održana je na Bagdali, dok će naredne sportske radionice biti održane na Jastrepcu, Ribarskoj banji i Slobodištu nakon čega će u gradu biti relizovana humanitarna izložba radova i suvenira izrađenih na radionicama tokom četiri meseca trajanja projekta – saopšteno je iz Udruženja “Osmeh na dlanu”.

Projektom će biti obuhvaćeno 30 korisnika iz oba udruženja, različitih vrsta invaliditeta, njihovih pratioca i mladih opšte populacije.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top