Putevi u Okrugu prohodni, savetuje se oprezna vožnja

Postavljeno: 10.03.2021

Putevi u Rasinskom okrugu su prohodni, ali se zbog snega, koga ima na putevima, preporučuje oprezna vožnja

– Prohodni su svi putevi u Rasinskom okrugu, na kolovozima ima do pet santimetara snega, saobraćaj se odvija normalno, ali otežano, na planinama je obavezna upotreba lanaca – navode u “Kruševacputu”.

Prema izveštaju dispečera kruševačkog “Jugoprevoza” prevoz putnika se u prigradskom i međugradskom saobraćaju odvija bez većih problema.

Iz Elektrodistribucije Kruševac obaveštavaju da su zbog kvara na mreži, nastalog najverovatnije zbog snežnih padavina, bez struje potrošači u Velikim Kupcima i Sebečevcu.

– Dežurne ekipe su na terenu i rade na utvrđivanju i otklanjanju kvara. Stabilizacija snabdevanja se očekuje u najkraćem mogućem roku – navode u ovdašnjoj Elektoridstribuciji.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a prema podacima JP “Putevi Srbije” zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su uvedene na tridesetak putnih pravaca na putevima I i II prioriteta.

JP “Putevi Srbije” savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze zaista oprezno i pažljivo. Takođe, apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer je, zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza, moguće stvaranje poledice.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top