Putevi i stranputice kruševačkog sporta

Postavljeno: 05.10.2022

Prvi potez u Kruševcu su povukli kugaši  Car Lazara, iako su sačuvali status superligaša, iskoristili su pravo i odabrali da se takmiče u Prvoj ligi.

Razlog besparica, a više od toga najava rekonstrukcije zgrade Sportskog centra. To je, istovremeno značilo kraj igranja utakmica u kuglanju međunarodnog kataktera i povratak u napuštenu staru kuglanu. U Car Lazaru su ukazivali i tvrdili da to zahteva mnogo više para, a do sada na obnovi zgrade nije u ovom delu ništa uradjeno. Da li će nadležni ostati pri svom stavu, pokazaće vreme.

Putem kuglaša krenuli su i odbojkaši Antene. Posle neuspeha u baražu sa Topličaninom iz Prokuplja nisu uspeli da izvade vizu za Prvu ligu Srbije, odlučili su  da se takmiče u Međureginalnoj ligi.

Svetao primer su rukometašice Napretka 12. Da bi otputovale na prvenstveni duel Super B lige u Sremsku Mitrovicu, morale su da potraže pomoć ljudi dobre volje i zahvaljujući njima otputovale su i pobedile.

Naveli smo tri primera puteva i stranputica kruševačkih sportista. Na nadležnima je da preduzmu prave poteze, koji će omogućiti klubovima život i rad dostojan rezultata koje postižu.

Lj. Marković

 

Ostale vesti

back-to-top