„Putem šampiona“ – U toku prijave za panel o podršci roditeljima budućih sportista

Postavljeno: 14.12.2021

Novak Đoković Fondacija je najavila za 16. decembar održavanje završnog Panela specijalnog programa za podršku roditeljima budućih sportista „Putem šampiona“. Na panelu učestvuju trofejna reprezentativka i sportski direktor Olimpijskog komiteta Srbije Sonja Vasić i najuspešniji košarkaški stručnjak Evrope Željko Obradović. Roditelji mogu da se prijave klikom na ovaj link na sajtu Novak Đoković Fondacije, ili za praćenje preko YouTube kanala Fondacije na ovaj link.

Panel će biti organizovan u hibridnom formatu – uživo na Teniskom centru „Novak“ u Beogradu za ograničeni broj roditelja, dok će ostali zainteresovani moći istovremeno da ga prate putem posebnog prenosa na YouTube kanalu Novak Đoković Fondacije.

Program „Putem šampiona“ Novak Đoković Fondacije, predstavljen u čast Međunarodnog dana sporta ove godine – jedinstven je po tome što pruža važnu podršku roditeljima budućih sportista u vidu edukativnog programa i šire pomoći u njihovom osnaživanju u ovoj posebno zahtevnoj ulozi.

Iz Fondacije podsećaju da su projekat prepoznali i podržali brojni eminentni stručnjaci iz oblasti sporta, sportske psihologije i zdravlja, legendarni asovi  te da je u okviru projekta u septembru ove godine okončan prvi godišnji ciklus posebnih radionica za roditelje. Takođe, održana je javna prezentacija u kojoj su aktivno učestvovali i svoje dragoceno životno,  sportsko i stručno iskustvo podelili sa učesnicima i osnivači Fondacije – Novak i Jelena Đoković.

Predstojeći Panel u Teniskom centru „Novak“ biće drugi u nizu diskusija koje će biti održavane u Srbiji narednih godina – na kojima će se neka od najvećih imena i legendi našeg sporta, stručnjaka i roditelja direktno obratiti široj javnosti i govoriti o svim važnim temama i pitanjima iz ove oblasti. Novi ciklus tematskih radionica za roditelje planiran je od februara naredne godine.

Zvanični partneri programa u Srbiji su kompanija Motorola i Lacoste Fondacija.

Kroz ovakve interaktivne stručne diskusije i ostale programske aktivnosti  projekat „Putem šampiona“ će nastaviti da unapređuje razvoj ekosistema bavljenja sportom od najmlađeg uzrasta, i dâ važan podstrek roditeljima u praćenju prvih sportskih koraka kroz igru, na putu sreće, ispunjenosti i uspeha svojih mališana – u Srbiji i širom sveta – istakla je Ana Jovanović, autorka programa „Putem šampiona“.

Motorola sa velikim zadovoljstvom podržava rad i pružanje dodatne podrške roditeljima koja će im pomoći da razviju buduće šampione, kako na terenu, tako i van njega – dodao je Vladimir Ostojić, direktor part-nerske kompanije Motorola za Adriatic region.

Za prijave za prisustvovanje Panelu (ograničeni broj prisutnih) pođite na ovaj link na sajtu Novak Đoković Fondacije.

Za praćenje Panela putem YouTube kanala Fondacije, pođite na   ovaj link.

Novak Đoković Fondacija osnovana je 2007. godine kao organizacija koja ulaže u predškolsko obrazovanje u Srbiji, a deli uverenje da se predškolskim obrazovanjem mogu promeniti životi dece i cele zajednice. To se postiže stvaranjem najkvalitetnijih programa i okruženja za učenje, u kojima je priliku da se usavršava imalo više od 2.200 vaspitača i učitelja. Fondacija je do sada rekonstuisala i izgradila 48 vrtića i pomogla više od 47.505 dece.

J.B.

Foto:Dalibor Danilović

Ostale vesti

back-to-top