Puni se Kovid bolnica, pacijenti starija lica

Postavljeno: 23.08.2022

Dnevno se u Kovid bolnicu u Parunovcu primi dvadesetak pacijenata iz različitih delova Srbije i većinom su to lica starija od 65 godina sa više pridruženih bolesti. Trenutno je na lečenju u toj bolnici i 26 pacijenata iz Kruševca

 Prema rečima doktora Vladana Cvetanovića, direktora Kovid bolnice u Kruševcu, na bolničkom lečenju u toj zdravstvenoj ustanovi trenutno je 225 pacijenata. Iako ovaj soj virusa uglavnom daje lakšu kliničku sliku, to se nažalost ne odnosi na starije ljudi sa komorbiditetima.

 -Ovaj soj virusa možemo porediti sa delta sojem, kada smo imali pune bolnice i pacijente sa teškim kliničkim slikama, u smislu da i sada imamo teške pacijente čije zdravstveno stanje je kompeksno i zahteva angažovanje velikog broja lekara, medicinskih sestara, tehničara i ostalog osoblja- kaže on, uz objašnjenje da ima pacijenata koji su u ovu bolnicu primljeni jer su kovid pozitivni, a imaju ujedno i akutni srčani udar.

Trenutna popunjenost kapaciteta Kovid bolnice je oko 50 odsto sa, kako navodi Cvetanović, tendencijom da kompletni kapaciteti uskoro budu popunjeni. Hospitalizovani su iz različitih delova Srbije, a najviše ih je iz Niša, Kragujevca i Kruševca. Iz Rasinskog okruga hospitalizovana su 42 lica, od kojih je 26 iz Kruševca.

Inače, u Kovid ambulanti koja radi u okviru ove bolnice, juče je pregledano 158 pacijenata. Korona je potvrđena kod 78 lica. Nije bilo prijema na bolničko lečenje, iz te ambulante.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u protekla 24 sata, u Rasinskom okrugu registrovano je 118 novoobolelih. Najviše novih slučajeva bilo je u Trsteniku, sa 48 novozaraženih, u Kruševcu je obolelo 40, u Varvarinu 16, po šestoro u Ćićevcu i Aleksandrovcu, najmanje u Brusu gde su potvrđena dva nova slučaja zaražavanja.

D.P.

 

 

 

Ostale vesti

back-to-top