PU Kruševac: nakon nesreće u Čitluku, uhapšen Kruševljanin

Postavljeno: 11.08.2020

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu uhapsili su Kruševljanina K. J. (46) iz Kruševca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija

Kako je saopšteno, sumnja se da je K.J.među polovnim stvarima koje je dao jednoj porodici iz okoline Kruševca nalazila i detonatorska kapisla, koja je eksplodirala kada je trinaestogodišnji dečak otvorio jednu od kesa.

Kako je portal “Kruševacgrad” ranije objavio, do aktiviranja dela eksplozivne naprave došlo je u porodičnom dvorištu I.P, koji se bavi sakupljanjem sekundarnih sirovina, a operativnim radom brzo se došlo do Kruševljanina koji je i uhapšen.

Dečak je tom prilikom povređen, kao i njegova petogodišnja sestra i njihova tridesetsedmogodišnja majka i oni su zbrinuti kruševačkoj bolnici-predočeno je u policiji.

Prilikom pretresa stana K. J. policija je pronašla još jednu detonatorsku kapislu i manju količinu materije za koju se sumnja da je marihuana, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu.

I.R.

Ostale vesti

back-to-top