Protiv TSC-a u Senti – drugo poluvreme!

Postavljeno: 24.11.2020

Posle samo četiri dana FK Napredak ponovo igra protiv TSC-a, već sutra u Senti u okviru osmine finala Kupa Srbije

Ekipa Gorana Stevanovića ispunila je u subotu obećawe dato pred utakmicu Super lige, da će u Kruševcu pružiti maksimum protiv favorizovanog TSC-a i nastojati da osvoji bodove. To se na kraju i desilo – slavili su Kruševqani sa 2:1 i tako najzad stigli do treće pobede u ovom prvenstvu, druge otkako je na klupi tima Stevanović, čiji se rad i vizije već itekako vide na terenu.

– Momci su se lavovski borili protiv sjajnog rivala, koji je dostojno reperezentovao Srbiju u Evropi i mogu samo da im čestitam. Bio je to možda i najnezgodniji protivnik u najnezgodnijem trenutku za nas. Međutim, pokazalo se već da polako dobijamo identitet kao ekipa. Igrali smo dobro i protiv Radničkog, Spartaka, ali izmicala nam je pobeda, koju smo najzad ostvarili – sumirao je utiske posle pobede prvi trener Stevanović.

Već sutra ponovo se sastaju isti rivali, ovoga puta u Senti u Kup utakmici.

– Bez obzira na sve probleme sa povredama, uključujući i poslednje, sa prvenstvene utakmice sa TSC–om, idemo u Sentu sa još više ambicija, posebno samopouzdanja, nego pred prethodni okršaj – najavljuje šef stručnog štaba FK Napredak Goran Stevanović.

A problem sa povredama nastavljen i u subotu, kada su iz napretkovog pogona ispala još dvojica igrača, Melunovića i Kočića, povređen je i Mršić.

Zato u Snetu putuju igrači iz omladinskog pogona Đeković, Laban i Kotlajić:

– Ponavljam da su oni koji istrče na teren najbolji u tom trenutku. Sa nama na put kreću, kao potvrda da vodimo računa i o podmlatku i tri momka o kojima se u poslednje vreme dosta priča. Očekujem da za njih, ali i ostale, koji čekaju prekomandu u prvi tim, to bude dodatni stimulans da rade još više i budu maksimalno posvećeni – kaže šef Napretkove struke..

Da će se na te mlade igrače sve više računati, kaže i njihov iskusniji kolega, fudbaler Saša Marjanović:

– Zaboravljamo šta je bilo, neophodna je ponovo maksimalna koncentracija, kao i na svakoj narednoj utakmici, a ono što može da raduje je činjenica da kao ekipa nadolazimo, da mlađi momci sve više pokazuju da zaslužuju Napretkov dres.

Utakmica između TSC-a i Napretka igra se u sredu u Senti, od 13.30 sato.

Ostale vesti

back-to-top